Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Scouting heeft open dag

Datum nieuwsfeit: 24-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Regio Scouting Eindhoven
Zoek soortgelijke berichten
Regio Scouting Eindhoven


--- persbericht ---

Nationale Scoutingdag: zaterdag 24 maart

Scouting heeft open dag

Een tiental Scoutinggroepen in Best, Eindhoven, Nuenen, Son en Breugel organiseren een bijzondere activiteit in en rondom hun Scoutingclubhuis of in het stads- of dorpcentrum. De Nationale Scoutingdag is een mooie gelegenheid voor kinderen, jongeren en volwassenen om kennis te maken met het uitgebreide Scouting-programma, dat voor iedere leeftijd nieuwe uitdagingen biedt.

In Best heeft Scouting Frama van 12.00 - 15.00 uur een open dag bij de blokhut aan de Pater Bleysstraat 19, met spelencircuit en springkussen. Bij het gemeentehuis van Best en in de Koetstuin organiseert Scouting Oud Best diverse Scoutingactiviteiten

In het centrum van Eindhoven bij de Piazza is de Waterscouting Stella Maris van 11.00 - 16.00 uur prominent aanwezig met een echte vlet, één van hun zeilboten, en verschillende spelen.

Scouting St Rafael heeft 's-ochtends van 10.00 - 12.00 uur een programma voor de bevers van 4 - 7 jaar. Van 14.00 - 16.30 uur hebben zij, zowel bij de blokhut Kerkakkerstraat 32A, als blokhut Dieprijck, Elburglaan in Strijp, een open dag voor de overige leeftijden. Scouting Sebastiaan heeft 's-middags openhuis op hun terrein aan de Geertruidenbergstraat in Strijp.

Scouting Johannes Vianney heeft bij de blokhut bij de Van Ars, St. Philomenatraat in Woensel van 14.00 - 16.30 uur een open dag met diverse Scoutingactiviteiten en springkussen. Ook in Woensel organiseert Scouting Livingstone 's-middags een vlaamse kermis bij de blokhut aan de Lohengrinlaan 1A en Scouting Hopman Latour heeft 's-middags open dag met onder andere een kabelbaan bij de blokhut Wezelstraat 6.

In Son en Breugel organiseren Scouting Mgr Bekkers en Scouting Dutmella 's- middags een gezamenlijke activiteit.

Veel Scoutinggroepen hebben een programma voor kinderen vanaf vijf jaar, maar ook oudere kinderen en jongeren vinden bij Scouting veel van hun gading. Naarmate zij ouder worden, neemt de zelfstandigheid toe en de begeleiding af. Veel groepen ontvangen ook graag belangstellenden voor een bestuursfunctie. Scouting biedt voor iedereen een actieve vrijetijdsbesteding. Kenmerken van het Scoutingprogramma zijn niet alleen samenwerking en persoonlijkheidsontwikkeling, maar ook een nadrukkelijke en actieve rol in de samenleving.

Deze Nationale Scoutingdag staat in het teken van het Internationaal Jaar van Vrijwilligers. Doormiddel van de activiteiten tijdens deze dag proberen de Scoutinggroepen nieuwe vrijwilligers te interesseren, vooral voor leidinggevende functies. Speciaal voor de werving is er een vacaturesite op www.dse.nl/scoutingeindhoven.Noot aan de redactie

Voor meer informatie over Scoutingactiviteiten in de regio kunt u contact opnemen met regiovoorlichter Nic van Holstein, email (scout@dse.nl) of telefoon 06-28027464.
Er zijn rechtenvrije digitale publiciteitsfoto's beschikbaar.

Waalre, vrijdag 23 maart 2001

Regio Scouting Eindhoven

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie