Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grand Prix van Brazilië - Preview

Datum nieuwsfeit: 24-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen


wipe 1 with logo Nieuws seizoen Arrows F1 Team Fanclub wipe 2 with logo Shop Over Jos Multimedia GP Bezoek wipe 2 with logo Forum Prijsvraag Over de site Diversen

Jos Verstappen Info Page, Nieuws

Laatste Nieuws

Tellerpagina www.verstappen.nl

Grand Prix van Brazilië - Preview

Na Jos Verstappens sterke race in Maleisië, zet het Arrows team koers naar het andere eind van de wereld voor de Braziliaanse Grand Prix. Ronde drie van het FIA wereldkampioenschap wordt verreden in Sao Paulo op Interlagos, een circuit wat berucht is hobbelige oppervlak en in combinatie met de hoge temperatuur maakt het een zware race voor de coureurs.

Het team arriveert vol vertrouwen in Brazilië na Jos' race in Kuala Lumpur, in de hoop deze impuls vast te kunnen houden. Afgelopen week hebben Verstappen, Bernoldi en Herbert getest op het circuit van Catalunya in Barcelona. De test was geconcentreerd op het vinden van een goede set-up wanneer met weinig benzine gereden wordt (zoals tijdens de kwalificatie) en software ontwikkeling voor de Spaanse Grand Prix.
Het Interlagos circuit bevat snelle bochten en lange, rechte stukken, hoewel de combinatie van langzame bochten bij de pits de mecaniciens dwingt tot een compromis voor de set-up van de auto. In tegenstelling tot andere circuits (uitgezonderd Imola), wordt op dit circuit tegen de klok in gereden, wat een extra belasting is voor de spieren van de coureurs. Een andere factor waar het team rekening mee moet houden is dat het weer van een zonnige, blauwe hemel in slechts enkele minuten kan veranderen in een onweersbui.

Jos Verstappen reed een goede race vorig jaar, vocht zich naar een derde plaats en finishte uiteindelijk als zevende. Hij kijkt uit naar de race in Brazilië: "Ik ben zeer gemotiveerd na Maleisië wat geweldig was en de race hier vorig jaar was niet slecht. Ik reed een tijd op de derde plaats, dus hopelijk krijgen we de auto nog wat beter om weer een goede race te rijden. Ik had problemen met mijn nekspieren vorig jaar, maar nu ben ik veel fitter waardoor ik weinig problemen verwacht."

Enrique Bernoldi wil graag goed presteren bij zijn 'thuis race': "Het is de derde race dit jaar en tevens mijn thuis Grand Prix. Vanzelfsprekend wil ik dit keer de race uitrijden, vooral voor het oog van mijn vrienden en familie. Ik houd van het Interlagos circuit. Het heeft een goede combinatie van snelle - en langzame bochten, maar het vraagt fysiek veel van een coureur."

Tom Walkinshaw hoopt op een goede race in Brazilië na het testwerk van afgelopen week in Barcelona: "We hebben vier dagen getest in Barcelona en gewerkt aan verschillende set-ups, waardoor we veel over de auto geleerd hebben. Hopelijk doen we het goed tijdens de race. Het team is zeer gemotiveerd na het optreden van Jos in Maleisië en we hopen beide auto's aan de finish te kunnen brengen, misschien zelfs in de punten als we een beetje geluk hebben."

24
maart
2001

Index
©1995-2000 Jos Verstappen Info Page at www.verstappen.nl. All Rights Reserved

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie