Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Portretten van topsterren op Mega Platen en CD Beurs

Datum nieuwsfeit: 24-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Portretten van topsterren op Mega Platen en CD Beurs

UTRECHT - Hij haalt de belangrijkste karaktertrekken van artiesten naar boven, vergroot ze uit en smeert er een lik humor over. Zijn portretten zijn zo gedetailleerd dat ze langdurig kijkplezier opleveren. Sebastian Krüger wordt wel de beste karikaturist ter wereld genoemd. Op 24 en 25 maart is zijn werk te zien op de Mega Platen en CD Beurs in Utrecht - tweemaal per jaar een vast onderdeel van de VerzamelaarsJaarbeurs.

Sebastian Krüger

'Krüger weet de essentie van zijn onderwerp in een karikatuur te vangen' schreef de London Times over het werk van de 37-jarige Duitser. Hij woont nog steeds in Duitsland, ondanks dat de grootste permanente tentoonstelling van zijn werk in Beverly Hills te zien is. Zijn bizarre portretten van beroemdheden stonden op de voorpagina's van internationaal bekende bladen als Stern, Der Spiegel. Music-Express/Sounds en L'Espresso. Playboy heeft regelmatig specials over zijn werk.

Zijn schilderijen hebben een sterke binding met muziek: hij maakte platenhoezen en talloze portretten van de Stones en artiesten als Madonna, Tom Waits, David Bowie, Iggy Pop, Elvis, Neil Young en Sting. Maar hij beeldde ook Arnold Schwarzenegger af met een staaf dynamiet tussen de tanden. Jamie Lee Curtis die ogenschijnlijk van kauwgum is gemaakt. En Jack Nicholson met zo sterk geaccentueerde rimpels dat het lijkt of er een inktvis op zijn gezicht zit. Typisch Krüger.

Op de Mega Platen & CD Beurs is een expositie ingericht met originele werken van deze kunstenaar. Sebastian Krüger is zaterdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur en zondagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur zelf aanwezig om zijn werk toe te lichten en te signeren.

Grootste evenement ter wereld

De Mega Platen & CD Beurs is met ruim 2,5 kilometer stands van zo'n 450 internationale standhouders de grootste platenbeurs ter wereld. Duizenden popliefhebbers en - verzamelaars maken hier tweemaal per jaar de allergrootste kans datgene te vinden waarnaar ze al jaren op zoek zijn. Alle muziekgenres zijn vertegenwoordigd, van rock'n'roll tot disco en van soul tot punk. Stands met vinyl en cd's voor elke portemonnee. Ook fanclubs zijn aanwezig, evenals standhouders met rockmemorabilia, tijdschriften, video's, foto's, posters en handtekeningen. Voor film- en science-fiction liefhebbers is er eveneens een grote keus.

Wipneus en Pim

Ter verhoging van de sfeer in de zaal treden op zaterdagmiddag de Dj's Wipneus en Pim op.

Sinds dit showduo in 1996 zijn krachten bundelde is het uitgegroeid tot een absoluut fenomeen in het Nederlandse zalencircuit, wat ze vooral te danken hebben aan hun unieke feestformule. Op de Megabeurs komen ze echter niet met hun gebruikelijke concept, maar draaien ze hun eigen favoriete platen.

Gratis Internet café & demonstratie CD-recorder

Verder wordt geheel in stijl met de nieuwe technologische ontwikkelingen op de Megabeurs een internetcafé ingericht in samenwerking met het muziektijdschrift OOR. Alle bezoekers van de platenbeurs kunnen dan het hele weekend gratis surfen naar sites over popmuziek. Ook nieuwe sites waarmee ze op de beurs kennismaken, kunnen ze direct bekijken.

Naast het internet café demonstreert Philips een ander nieuw digitaal hoogstandje: de CD-recorder, de CD-speler die ook kan opnemen. Daarmee kunnen thuis platen, cassettes en CD's worden overgezet op CD, om zo een eigen unieke CD-verzameling samen te stellen.

De Mega Platen & CD Beurs is op zaterdag 24 maart geopend van 10.00 tot 18.00 uur en op zondag 25 maart van 10.00 tot 17.00 uur.

De Jaarbeurs Utrecht ligt op loopafstand van het station Utrecht CS en er is volop parkeergelegenheid. Voor meer informatie is ARC Productions overdag telefonisch te bereiken op telefoonnummer 0229 - 213891. Of raadpleeg de internetsite: www.mmmarc.com/arc/persjbnl.htm

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie