Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lentedag voor vwo scholieren op Erasmus Universiteit

Datum nieuwsfeit: 24-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Erasmus Universiteit Rotterdam

24 maart 2001

Voorlichting aan aspirant-studenten

Lentedag op de Erasmus Universiteit

Zaterdag 24 maart a.s. vindt op complex Woudestein de Erasmus Lentedag plaats. Deze jaarlijks terugkerende voorlichtingsdag heeft als doel leerlingen van vwo 4, 5 en 6 en hun ouders of begeleiders kennis te laten maken met de Erasmus Universiteit Rotterdam en haar opleidingen. Nieuwkomers dit jaar in het rijtje van opleidingen zijn Psychologie en Criminologie. Naast vwoers zijn ook hbo-gediplomeerden en schooldecanen van harte welkom.

Bezoekers van de Lentedag kunnen zich van 10.00 uur tot 14.15 uur klassikaal laten informeren - het programma is opgebouwd uit algemene inleidingen en verdiepende programma's - en onder begeleiding van een gids een rondleiding over de campus krijgen. Vrijblijvend informatie shoppen is mogelijk op de informatiemarkt. Wie echt nog aan het begin van het studiekeuzeproces staat, kan een inleiding van studentendecanen meemaken. Zij organiseren namelijk een inleiding met de titel Wat is
studeren? waarin zij antwoorden geven op vragen als: Wat is het verschil tussen studeren aan een hbo-instelling en aan een universiteit? Hoe zit een universitaire opleiding in elkaar? Wat kun je als student van ons verwachten en wat verwachten wij van jou?

Voor ouders en begeleiders is er een speciaal programma waarin studentendecanen en studenten meer vertellen over zaken als studiefinanciering, studiebegeleiding, studievoortgang, huisvesting en activiteiten naast de studie.

Restaurant Carrousel (in het L-gebouw) opent haar deuren op de voorlichtingsdag van 11.30 uur tot 13.30 uur. De regie van deze bijeenkomst is in handen van de afdeling Studentenvoorzieningen. Ook het Studenten Informatiecentrum en de afdeling Interne en Externe Betrekkingen zijn betrokken bij de organisatie van en de communicatie rond de Lentedag. Alle informatie over de Lentedag vindt u ook op de website www.eur.nl/scholieren

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie