Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eelco Derks beëindigt carrière

Datum nieuwsfeit: 24-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Forward richt zich op functie bij Rotterdam Topsport

Eelco Derks beëindigt carrière

ROTTERDAM Eelco Derks speelt zaterdag 24 maart in de thuiswedstrijd tegen het Zwolse Landstede Basketbal voor de laatste maal met Gunco voor eigen publiek in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen. De 31-jarige forward besloot deze week om met basketbal te stoppen om zich volledig te kunnen richten op zijn loopbaan als projectmanager bij Rotterdam Topsport.

Derks begon op 11-jarige leeftijd met basketbal bij Waddinxveen Flyers. Via BVO uit Alphen aan de Rijn, DAS uit Delft en de Amerikaanse universiteit van South East Missouri State kwam de 2.02 meter lange speler uiteindelijk bij Den Helder terecht. Met die club veroverde hij een nationale titel. In die periode werd hij ook opgeroepen voor het Nederlands team waar hij in totaal 64 maal voor uitkwam. Na de benoeming tot projectmanager bij Rotterdam Topsport verhuisde Derks naar Rotterdam, waar hij voor Idetrading (later Gunco) ging spelen. In de vier seizoenen dat hij in de Zadkine Basketbalhal en het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen speelde, groeide de speler uit tot een vaste waarde.

Bij Rotterdam Topsport is Derks onder meer verantwoordelijk voor de koppeling tussen top- en breedtesport. In die functie stond hij mede aan de basis van de oprichting van de basketbalklassen van Rotterdam Basketbal op het Thorbecke Lyceum. Tevens was hij betrokken bij de start van een satellietvereniging in de wijk Delfshaven en de ENECO Clinics van Amerikaanse spelers op basisscholen in de Maasstad en omliggende gemeenten. Het bestuur van Gunco neemt op maandag 2 april tijdens het eerste Rotterdam Basketbal Gala in het Holland Casino officieel afscheid van Derks.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie