Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Exceptioneel groot transport over water Sneek naar Lemmer

Datum nieuwsfeit: 25-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Friesland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

Exceptioneel groot transport over water van Sneek naar Lemmer op zondag 25 maart

Het vervoer over water van een viertal RoestVrij Stalen-tanks van 20 meter hoog en 11,81 meter breed vindt plaats op zondag 25 maart 2001. Het transport gaat van Sneek naar Lemmer, via de Houkesloot en het Prinses Margrietkanaal.

Het tijdschema
Het transport vertrekt om 20.00 uur vanuit de Industriehaven in Sneek. Verwacht wordt dat om 21.00 uur Uitwellingerga, en om 22.30 uur wordt Spannenburg gepasseerd.

Het vervoer
Het transport wordt uitgevoerd door de firma Lekstroom uit Lekkerkerk. De pontons, die een lengte hebben van 66,38 m. en een breedte van 11,39 m., zullen worden begeleidt door de PW2 van de Provincie Fryslân.

De aanleiding
Holvrieka Nirota uit Sneek levert een viertal RVS-tanks aan Cirrus Coolstore in Gent(B). De tanks zijn gemaakt in hun werkplaats in Sneek worden over water vervoerd omdat vervoer over de weg, vanwege de afmetingen, niet mogelijk is. Het gaat hier dus om een transport met uitzonderlijke afmetingen.

De provincie Fryslân zet zich in voor meer vervoer over water en stimuleert bedrijven dan ook van die mogelijkheden gebruik te maken en heeft voor dit transport vergunning verleend.

De voorwaarden
Aan de ontheffing zijn aanvullende voorwaarden gesteld met betrekking tot tijdstip van transport, windkrachtberperking en sleepbootassistentie. Pas nadat de laatste lijndienst over de brug is en het openbaar vervoer dus geen hinder ondervindt van een mogelijk lange stremming wordt de brug Spannenburg gepasseerd. Politie, brandweer en ambulancediensten zijn op de hoogte gebracht.

Daarnaast geeft de vervoerder de provincie een vrijwaringverklaring.

Nummer : 055
Datum : 22 maart 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie