Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht stad

Datum nieuwsfeit: 25-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Utrecht stad, 11.30 uur
Beroving

UTRECHT Op het Oppenheimplein is zaterdagavond rond half twaalf een 21-jarige medewerker van een horecagelegenheid aan de Marnixlaan beroofd. De man liep over straat met de dagopbrengst van de zaak in zijn zak toen hij plotseling merkte dat hij gevolgd werd. Op het moment dat hij zich omdraaide stortte een nog onbekende man zich op hem en sloeg de medewerker een aantal malen hard met een voorwerp.

Er ontstond een worsteling waarbij beide op de grond terecht kwamen. Het lukte de onbekende man de jas van de horecamedewerker uit te trekken en die, met de dagopbrengst in de zak mee te nemen. Vervolgens ging hij er vandoor in de richting van de Groen van Prinsterenstraat.

De politie stelt een onderzoek in en vraagt eventueel getuigen zich te melden bij de politie Utrecht noord, tel: 0900-8844.

Ongeval met gestolen auto

UTRECHT Bij de oprit naar de Rijksweg A 2 zagen surveillerende agenten zaterdagavond rond kwart voor elf een auto staan die kennelijk was doorgeschoten en onderweg een lantaarnpaal had geramd.

Naast de auto lag een gewonde 18-jarige man uit Amersfoort. Naast hem zat een 16-jarige man uit Veenendaal die ongedeerd was. De motor van de auto stond nog aan en de auto stond heftig te roken. Vervolgens vloog de auto in brand. Deze werd door de brandweer geblust.

De Amersfoorter werd per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in de omgeving. Omdat de exacte toedracht van het gebeurde niet duidelijk is, en ook onzeker is wie gereden heeft, stelt de politie een onderzoek in.

De auto bleek gestolen te zijn.

Geweld in het verkeer

UTRECHT Op de Hooft Graaflandstraat heeft zaterdagavond rond kwart voor negen een aanrijding plaatsgevonden. Een 31-jarige Utrechter reed met zijn auto door genoemde straat en reed tegen de auto van een 27-jarige Utrechter.

Vervolgens raakten de inzittenden van beide autos met elkaar in gevecht. Onduidelijk is nog wie wie heeft geslagen. De 31-jarige Utrechter bleek gedronken te hebben. Hij had 1,7 promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs is ingenomen.

De politie onderzoekt de juiste toedracht van het voorval.

Snelheidscontroles

UTRECHT Op de Rubenslaan heeft de politie zaterdagmorgen tussen kwart over tien en half een gecontroleerd op snelheid. Van de 1215 gemeten voertuigen reden er 115 harder dan de maximaal toegestane 50 km/u. Een persoon reed 70 km/u.

Op de Amsterdamsestraatweg werd om dezelfde tijd eveneens op snelheid gecontroleerd. Hier reden van de 1441 gemeten voertuigen er 285 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km/u waar maximaal 50 km/u is toegestaan.

Jeugdige winkeldieven
UTRECHT Op de Roelantdreef probeerde zaterdagmiddag rond drie uur een 13-jarige meisje uit Utrecht etenswaren te stelen uit een winkel. Zijn werd echter betrapt door het winkelpersoneel. Op het bureau bekende het meisje haar daad. In overleg met haar ouders is besloten haar door te sturen naar bureau Halt voor een alternatieve straf.

Bij een winkel op het Godebaldkwartier hield beveiligingspersoneel zaterdagmiddag rond vier uur drie meisjes van 19, 17 en 14 jaar oud, allen uit Utrecht aan omdat ze even daarvoor twee pantys hadden gestolen en er een vernield hadden.

Op het politiebureau werden de ouders van de 17- en 14-jarige in kennis gesteld. Er kon niet worden vastgesteld dat de 17-jarige actief betrokken was bij de diefstal. Zij krijgt dan ook geen verbaal. Het 19-jarige meisje kreeg een boete van Fl. 125,=.

Het 14-jarige meisje krijgt een oproep om bij de Raad voor de Kinderbescherming te verschijnen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie