Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Optreden 'Max Teawhistle and The Friends of Bop' te Wormer

Datum nieuwsfeit: 25-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht Maxiviteiten 2001

Zondag 25 maart Aanvang 15.00 uur In Café Batavia,

Veerdijk 39 in WORMER

Div. Max Teawhistle and The Friends of Bop

Jazz waar je bij mag lachen", dat is wat Max Teawhistle and his Friends of Bop voorstaan.
Op een leeftijd dat minder energieke sterfelijken van hun rust genieten of vissen, zingt en scat Diversionist Max Teeuwisse, alias Max Teawhistle, de sterren van de jazzhemel.
In het dagelijks leven is deze autodidact o.a.uitbater van een jazz- en wereldmuziecafé in Den Oever (reeds 35 jaar) en parttime acteur. Hij wordt met zijn Friends of Bop als de enige echte Nederbopper beschouwd, voor wie tijdens het North Sea Jazz Festival een zaal volloopt. 7x. En die enige malen optrad op de grootste festivals in Rusland. De Nederlandse versies die Max Teawhistle and his Friends of Bop brengen van beroemde jazz- en bopstandards zijn geestig en dreigen klassiekers te worden in de vaderlandse jazzscene. Legendarisch is nu al de ballade 'You don't know what love is', die door Max bewerkt werd tot 'Als jij wist wat lof was dan at je voortaan minder boerenkool De smaak van spruitjes lapte aan je soul".
Teeuwisse laat tevens horen dat hij aanleg heeft voor trombone, maar te lui is om te studeren. Vakmensen zeggen je kan horen wat je WIL spelen. Basisbezetting met zang, piano, gitaar, bas en slagwerk. Uit te breiden met trompet en saxofoon.Ook uit te nodigen als speciale gast en als duo.

Recente cd "Caravan"Released: 2000

Label: I say jazz
Distributor: I say music productions
Code: ISCD2002
Description: 14 'standards' waarvan 12 met Nederlandse tekst. Eigen teksten waarbij het levensleed cynisch wordt bezongen. En waar je bij mag lachen... Vorige cd "Bijna Shocking", idem dito, nog beperkt verkrijgbaar..

Abusievelijk werd eerst aanvang 17.00 uur vermeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie