Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Amsterdam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 26-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Snackbar super-store
16-3-2001. Het Roofteam van district 4 heeft afgelopen week een einde gemaakt aan de activiteiten van een snackbareigenaar aan de Tugelaweg die zich op zeer grote schaal aan heling schuldig maakte. Bij een inval in de snackbar die maandagavond tegen met middernachtelijk uur plaatsvond, werd zoveel gestolen apparatuur aangetroffen, dat het roofteam een vrachtwagen moest inschakelen om de goederen naar het bureau te brengen. Twintig collegas van de Vliegende Brigade hadden tweeënhalf uur nodig om de gestolen goederen uit de snackbar en de daarboven gelegen woning in de vrachtwagen te laden. Het Roofteam is nog druk bezig de gestolen goederen te inventariseren. Naar verwachting zal het in kaart brengen van de buit nog een week duren. De buit vertegenwoordigt volgens een eerste - zeer voorzichtige - schatting aanzienlijk meer dan een half miljoen gulden.
Lees meer...
Schiet en steekpartij
26-3-2001 Ruzie over een vrouw was vrijdagavond de aanleiding van een schiet- en een steekincident in de Eerste Atjehstraat. De politie heeft in verband daarmee vier mannen aangehouden. Een van hen is met een steekwond in zijn been in een ziekenhuis opgenomen. Het slachtoffer wordt ervan verdacht diverse schoten te hebben gelost.

De man schoot op straat op de gevel van een woning waarin zijn tegenstander zich ophield. Daarna ging hij er lopend vandoor. Drie mannen uit de woning stapten in een auto en zetten de achtervolging in. Aan het eind van de straat achterhaalden ze de schutter, sloegen hem tegen de grond en staken hem in zijn been.
Verkeerscontroles
22-3-2001. Gistermorgen hield de politie een verkeerscontrole op de Rijksweg A-10 West. De agenten schreven 32 bonnen uit. Het ging daarbij om het niet dragen van de autogordel, het niet kunnen tonen van het rijbewijs, een te hoge snelheid, kleven, en geen richting aangeven.

Bij een controle gistermiddag op de Leidsestraat gingen 19 fietsers op de bon. Zij reden over voetgangersgebied. Alle overtreders krijgen binnenkort een acceptgirokaart thuisgestuurd.
26-3-2001 Zaterdagmiddag, kort na sluitingstijd, is een overval gepleegd op een kledingzaak aan de Kalverstraat. De twee nog onbekende overvallers drongen de zaak binnen via de personeelsingang. Ze bedreigden de twee nog aanwezige personeelsleden met een mes en maakten geld buit. Er raakte niemand gewond.

26-3-2001 Vrijdagavond tegen sluitingstrijd is een overval gepleegd op een supermarkt aan de Admiraal de Ruyterweg. Twee daders bedreigden een caissière met een vuurwapen en een mes. Het duo ging er met de inhoud van de kassa vandoor. De overvallers verdwenen op een bromscooter in de richting van de Wiegbrug. Er raakte niemand gewond. De caissière was zwaar aangeslagen.

Dijkgraafplein
Zaterdagochtend rond kwart over zeven is een overval gepleegd op een supermarkt aan het Dijkgraafplein. De vier gemaskerde overvallers drongen de zaak binnen via het magazijn, waar op dat moment een vrachtwagen stond te lossen. De overvallers hielden minstens zes personeelsleden onder schot en wisten geld buit te maken. Ze verdwenen met een Opel Corsa in de richting van de Noorder Akerweg. Er raakte niemand gewond.


Extra lang
26-3-2001 Twee Amerikaanse toeristen hebben gisteren een extra lang cultureel bezoek gebracht aan de Zuiderkerk. Toen hun rondwandeling ten einde was, werden ze opgesloten. Zon drie uur later kregen ze hun vrijheid terug. Aan deze actie kwam een sleutelsmid te pas. De Amerikanen (33 en 48 jaar) sloten zich ongemerkt aan bij een groep toeristen die een rondleiding kreeg. Eenmaal binnen lieten ze de groep voor wat die was en maakten een eigen ontdekkingstoer door de kerk. Toen ze op de toren fotos (O how nice and wonderful) stonden te maken van de stad, verliet de groep toeristen de kerk en sloot de gids af. Kort daarna ontdekten de Amerikanen dat ze opgesloten zaten.

Gijzeling
26-3-2001 In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in een flat in de H-buurt (Zuidoost) twee mannen aangehouden in verband met wederrechtelijke vrijheidsberoving en zware mishandeling. Het slachtoffer is een 44-jarige flatbewoner. De aanleiding van de problemen was een meningsverschil over gestolen spullen. De beide verdachten zijn respectievelijk 25 en 30 jaar oud. . De 25-jarige man wordt overigens ook verdacht van heling en overtreding van de Opiumwet. Het betreft heling van telefoonkaarten en de vondst van wat cocaïne in de woning

De flatbewoner, een buurman, werd naar de woning gelokt met het verhaal dat er wat besproken moest worden. Toen hij daar aankwam, werd hij met een vuurwapen bedreigd. Hij moest zich uitkleden en kreeg ook met diverse kopstoten en met ander geweld te maken. Het slachtoffer werd naakt onder de koude douche gezet en bedreigd ook met heet water te worden behandeld. Na een uur werd hij uit de woning gezet, met de mededeling de zaak rond de gestolen spullen binnen 24 uur te regelen.

Overvallen
23-3-2001Twee gehelmde overvallers hebben donderdagmiddag een sigarenzaak aan de Archimedesweg overvallen. Ze dreigden met een mes en maakten geld, telefoon- en buskaarten buit. Er raakte niemand gewond. De overvallers verdwenen op een brommer.

Hoofdweg
De twee overvallers die gisteravond rond halfnegen toesloegen bij een videotheek aan de Hoofdweg, kwamen van een koude kermis thuis. Het personeel pikte het niet met als gevolg dat er een schermutseling ontstond. Dat de daders met een mes dreigden, maakte kennelijk weinig indruk. Ze werden de zaak uitgewerkt en moesten zonder buit vertrekken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie