Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Saxion Hogescholen communiceren met Lotus Notes

Datum nieuwsfeit: 26-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
21.000 studenten en docenten van Saxion Hogescholen communiceren met elkaar via Lotus Notes

Diemen, 26 maart 2001- De Saxion Hogescholen gaan grootschalig Domino/Notes gebruiken. Center One, Business Partner van Lotus en IBM, verzorgt de implementatie van 21.000 Lotus Domino/Notes-licenties bij Saxion Hogescholen. Dit project is één van de grootste Lotus Domino/Notes-implementaties op basis van de IBM eServer iSeries in Nederland. Saxion Hogescholen is de nieuwe naam van de samengevoegde Hogeschool Enschede en Hogeschool IJsselland in Deventer.

De 21.000 studenten en medewerkers van de Saxion Hogescholen krijgen allemaal een persoonlijke mailbox en e-mailadres binnen een Lotus Notes-client. Hierdoor hebben studenten de mogelijkheid altijd en overal te communiceren met de docenten en met elkaar. De servercode van Lotus Domino wordt door IBM's Dedicated Server for Domino - een speciale uitvoering van de eServer iSeries 400 - ondersteund. In de nabije toekomst biedt het platform hen bovendien de mogelijkheid om met behulp van de Lotus LearningSpace-software on line lesmateriaal en collegestof te bekijken.

Peter van der Schuyt, Commercieel Directeur van Center One: "Momenteel zijn al 3.000 studenten aangesloten op de volledig geïntegreerde e-mail- en applicatietoepassingsomgeving. De combinatie van Lotus Domino/Notes en OS/400 garandeert veiligheid, beheerbaarheid en betrouwbaarheid. De studenten zijn zeer enthousiast over de mogelijkheden die deze omgeving biedt."

Voor het grootschalige project is door Center One en IBM een High-Level Design Study uitgevoerd. Deze studie geeft aan wat de mogelijkheden zijn van een brede invoering van de Lotus-omgeving binnen Saxion Hogescholen. Daarnaast biedt de studie inzicht in de inrichting van de infrastructuur en de planning van het implementatiepad. Het IBM iSeries-platform (voorheen: AS/400) biedt een zeer hoge beschikbaarheid die in de praktijk ten minste 99,94% bedraagt. Het bij Saxion Hogescholen geïmplementeerde platform, IBM's Dedicated Server for Domino, is speciaal ontworpen om deze beschikbaarheid ook in de praktijk te realiseren.

"Saxion Hogescholen ziet het e-learning-concept als strategisch middel om in de toekomst onze studenten de mogelijkheid te bieden ook buiten de schoollocatie onderwijs te volgen", zegt Hans van der Wal, ICT-manager Saxion Hogescholen. "Met de Lotus-omgeving, ondersteund door het robuuste iSeries-platform, beschikken we over een technologisch hoogwaardige basis om dit te realiseren."

Over Lotus
Lotus Development Corporation is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor messaging, collaboration en knowledge management. Lotus richt zich met haar oplossingen op de kleine tot multinationale ondernemingen. Centraal in de oplossingen van Lotus staat het uitgangspunt dat Internettechnologie mensen op een wereldwijde schaal laat samenwerken. Lotus levert zowel de client- en server- als de platformproducten voor (real-time) samenwerking, berichtenverkeer en applicatieontwikkeling. Daarnaast biedt Lotus een uitgebreid pakket van kantoor- en productivity-applicaties, compleet met Internetfunctionaliteit. Ondernemingen die kiezen voor Lotus-oplossingen, kunnen rekenen op professionele consultancy en dienstverlening van de Lotus Professional Service-organisatie en van de Lotus Business Partners.

Lotus is opgericht in 1982 en sinds 1995 onderdeel van IBM. Het bedrijf heeft circa 8.500 medewerkers en brengt zijn producten wereldwijd via de meer dan 20.000 Lotus Business Partners in meer dan 80 landen op de markt.

Algemeen telefoonnummer Lotus Development Nederland: 020 - 31 41 123

Over Center One
Center One is als Premier Business Partner van Lotus en IBM gespecialiseerd in de invoering en implementatie van Lotus-technologie op het IBM AS/400-, nu bekend als I-series, en Windows NT-platform. Center One combineert hierbij IBM- en Lotus-producten met zelf ontwikkelde standaardsoftware. Center One beschikt naast kennis van Lotus-producten ook over kennis op het gebied van IBM WebSphere-producten met als specialisatie WebSphere Application Server, Commerce Suite en Catalog Manager. Hierbij staat veelal ook de integratie met Domino centraal. Om projecten succesvol te kunnen uitvoeren, wordt samen met de klant altijd eerst een uitgebreid consultancyplan uitgewerkt. Zaken als kennismanagement, e-learning, Customer Relation Management (CRM), e-commerce en database-integratie staan hierin centraal. Center One werkt nauw samen met Lotus en IBM bij de uitvoering van diverse grootschalige projecten.

Algemeen telefoonnummer Center One: 030 - 60 55 877
____

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie