Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Westland/Utrecht geeft duidelijkheid over rente

Datum nieuwsfeit: 26-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

WESTLAND/UTRECHT

Vers van Westland/Utrecht;de meest heldere rente van Nederland

Bericht voor de pers

Vers van Westland/Utrecht; de meest heldere rente van Nederland

Westland/Utrecht geeft duidelijkheid over de wijze waarop de rente is opgebouwd.

Variabele rentes zijn in trek. Al zo'n 10% van de markt kiest bij het afsluiten van een hypotheek voor deze rentevorm. Westland/Utrecht heeft nu een bijzondere variabele rente ontwikkeld; de 1-maands rente. Net als veel andere variabele rentes wordt de 1-maands rente elke maand herzien. Tot zover niets nieuws. Toch is er een essentieel verschil. Namelijk de transparantie van deze nieuwe rentevorm.

Als eerste hypotheekverstrekker geeft Westland/Utrecht duidelijkheid over de wijze waarop de rente is opgebouwd. In de offerte aan de klant staat namelijk niet (zoals gebruikelijk is) de hoogte van de rente genoemd, maar de vaste opslag die bij het 1-maands Euribor-tarief moet worden opgeteld. Het 1-maands Euribor-tarief is de prijs waarvoor Westland/Utrecht het geld inkoopt. Dit tarief kan de klant makkelijk opzoeken in de media (krant en Teletekst). De klant telt daar de vaste opslag bij op en weet wat hij de komende maand voor rente moet betalen. Westland/Utrecht geeft hiermee duidelijkheid over de tarifering en marge van de rente.

De nieuwe rentevorm wordt op een ludieke wijze geïntroduceerd. Het financiële intermediair ontvangt op 23 maart een vershoudbakje (zie bijlage) met daarin een folder met een aantal prikkelende statements over de nieuwe rentevorm. Het doorzichtige vershoudbakje visualiseert de helderheid en de duurzaamheid/loooptijd van de nieuwe 1-maands rente. Voor meer informatie wordt er verwezen naar het Extranet van Westland/Utrecht, waar alle productinformatie beschikbaar is.

Niet bestemd voor publicatie:
Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:
Westland/Utrecht Hypotheekbank N.V.
Mevrouw mr W.A. Ruiten MM
Hoofd Communicatie
Telefoon: (020) 560 44 79

26 mrt 01 16:07

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie