Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA wil bindende arbitragecommissie in NS-conflict

Datum nieuwsfeit: 26-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

CDA wil bindende arbitragecommissie in NS-conflict

Het CDA vindt dat minister Netelenbos van Verkeer & Waterstaat een commissie moet instellen die een bindende opdracht krijgt om zo uit de impasse te komen die er nu al maanden ligt tussen de NS-directie en de spoorwegbonden.

Zo niet, dan wordt minister ter verantwoording geroepen Woordvoerder Jacob Reitsma: "Netelenbos heeft de verantwoordelijkheid voor het algemene mobiliteitsbelang in ons land. Uit die hoedanigheid moet ze ervoor waken dat het conflict niet verder escaleert. Ze kan de commissie Blankert/Stekelenburg of een geheel nieuw aan te wijzen commissie een nieuwe opdracht geven die ertoe moet leiden dat de uitkomst van de arbitrage voor beide partijen bindend is. Netelenbos moet hiervoor de invloed aanwenden die ze als enig aandeelhouder van de NS heeft. Als Netelenbos niet adequaat reageert op het teruggeven van de onderzoeksopdracht door Blankert en Stekelenburg zullen we niet aarzelen om haar deze week nog in een Kamerdebat ter verantwoording te roepen."

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie