Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA: geen voorwaarden aan extra geld scholen

Datum nieuwsfeit: 26-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Clemence Ross: minister Hermans moet geen voorwaarden aan extra geld scholen stellen

Tweede Kamerlid Clemence Ross vindt dat minister Hermans (Onderwijs) eerst achterstandsscholen in een goede positie moet brengen. In de huidige situatie mag en moet hij geen voorwaarden stellen aan extra geld voor goede scholen.

Hermans heeft het idee geopperd om scholen die goed presteren over enkele jaren te belonen met extra geld. De minister wil op die manier onderwijsleerkrachten en schooldirecties stimuleren de leerachterstanden zo snel mogelijk weg te werken.

Hermans verwijst naar een geslaagd experiment in Israël, waarbij in totaal
1,4 miljoen dollar over 62 scholen werd verdeeld. Goed presterende scholen kregen meer geld dan slechtere. De scholen mochten vervolgens zelf bepalen wat ze met het geld deden.

Ross vindt het prima dat Hermans de scholen meer speelruimte wil geven, maar er moet nu ook meer geld worden geïnvesteerd in de huisvesting, de schoolomgeving, leerkrachten en opvoedingsondersteuning.

Het idee om elk schoolkind een persoonlijk onderwijsnummer te geven, om het in zijn ontwikkeling te (kunnen) volgen, vindt Clemence Ross "nuttig, maar onderwijsnummers heffen geen leerachterstanden op. Daar is meer geld, daar zijn meer investeringen in het onderwijs, voor nodig."

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie