Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gading Leiderdorp door Erica Terpstra geopend

Datum nieuwsfeit: 26-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
27 maart 2001

Gading door Erica Terpstra geopend

LEIDERDORP. Op hartverwarmende wijze heeft Erica Terpstra maandagmiddag het fonkelnieuwe gebouw van activiteitencentrum Gading aan de Griffioen geopend.

De genodigden moesten telkens opnieuw schaterlachen om de op een conferencier lijkende oud-staatssecretaris. Behalve een waarschuwing haar bij officiële openingen te excuseren, omdat dan van alles misgaat richtte zij een woord van bewondering aan het personeel van Gading, de architect en de plaatselijke politiek. "Het gebouw Gading is zonder enige overdrijving het mooiste dat ik tot nu toe ergens heb gezien", bulderde Terpstra tot de afgeladen aula.

Als tip gaf zij mee de werktekeningen, met name die van het sanitair, aan nieuwe centra ter beschikking te stellen. "Dan hoeft niet het wiel opnieuw uitgevonden te worden", zei ze tot de architect die het gebouw, met inzet van Portugese metselaars, binnen een jaar wist te voltooien. Tot slot verrichtte Terpstra de opening door één van de nagemaakte kogels los te laten op een perpetuum mobile- model. Daardoor moest een rolstoel gaan rijden zodat ballonnen konden worden opgelaten. Het ging dus mis: de stoel begon al te rijden voordat de kogel werd losgelaten.

Gading is een activiteitencentrum voor lichamelijk gehandicapten waar gemiddeld 53 mensen per dag gebruik van maken. In Gading is ondermeer een winkel, worden arbeidsmatige en creatieve activiteiten georganiseerd en kunnen gehandicapten zelfs internetten.

bron: http://www.rtvleiderdorp.nl foto: http://www.rtvleiderdorp.nl/krantfoto01.htm Ton de Vrind
email: pers@rtvleiderdorp.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie