Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Resoluties congres ChristenUnie over MKZ krijgen vervolg

Datum nieuwsfeit: 26-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
ChristenUnie

26 maart 2001

Resoluties congres ChristenUnie over MKZ krijgen vervolg

Tijdens het derde Uniecongres van de ChristenUnie, op zaterdag 24 maart 2001, werden twee resoluties (zie homepage - button Nieuws) over MKZ aanvaard. De resoluties roepen de Raad van Ministers en de Europese Commissie en de Nederlandse regering op om zo snel mogelijk het non-vaccinatiebeleid te heroverwegen en de dieren in leven te laten. Het congres gaf uiting aan haar betrokkenheid bij de boeren en de situatie in het land door een moment van stilte. Het bestuur legde vervolgens twee resoluties voor aan het congres.

In samenspraak met onder andere de fractie in het Europees Parlement werden de teksten van de resoluties bijgesteld om een zo groot mogelijk draagvlak voor de resoluties te creeren. In de resoluties vraagt de ChristenUnie op europees niveau het non-vaccinatiebeleid te heroverwegen en intussen binnen de zones met verdachte bedrijven met vaccinaties te beginnen en deze dieren in leven te laten.

De congresdeelnemers stelden zich massaal achter de resoluties. Intussen heeft de landbouwwoordvoerder van de ChristenUnie in de Tweede Kamer, Dick Stellingwerf, een vervolg gegeven aan de twee resoluties. Hij doet een dringend beroep op de Nederlandse regering om te stoppen met de massavernietiging van dieren die (nog) geen verschijnselen van Mond- en Klauwzeer vertonen. Dinsdag 27 maart brengt hij de inhoud van de resoluties in een overleg met de minister ter sprake.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie