Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

365e Dies Natalis Universiteit Utrecht

Datum nieuwsfeit: 26-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Utrecht

26 maart 2001

365e Dies Natalis

Rectoraatsoverdracht
Op deze speciale Dies draagt prof. dr. Harry Voorma het rectoraat van de Universiteit Utrecht over aan prof. dr. Willem Hendrik Gispen. Momenteel is Gispen hoogleraar moleculaire farmacologie bij het UMC en wetenschappelijk directeur van het Rudolf Magnus Instituut voor Neurowetenschappen.

Uitreiking eredoctoraten
De Universiteit Utrecht verleent dit jaar eredoctoraten aan de aardwetenschapper prof. dr. William Berggren, de literatuurcriticus prof. dr. h.c. mult. Marcel Reich-Ranicki en de advocaat drs. Bart Stapert, J.D.

Synfonia van Fischer
De componist Johann Phillip Albrecht Fischer heeft in 1736 ter ere van het honderdjarig bestaan van de Universiteit Utrecht een muzikaal werk geschreven. Deze Synfonia wordt tijdens de Dies uitgevoerd door het oudste symfonieorkest van Nederland, het Utrechts Studenten Concert. Dit orkest staat onder leiding van Bas Pollard m.m.v. organist Gert Oost. Het muziekstuk is onlangs op CD uitgebracht, met als titel 'IO VIVAT'.

Togashow
Als 365 jaar is de toga hét traditionele kledingstuk van de Universiteit Utrecht. Een twintigtal studenten van de Hogeschool voor de Kunsten heeft meegedaan aan de wedstrijd "Ontwerp een nieuwe, moderne toga". Er is flink geëxperimenteerd met de zwarte lap stof. Zo zijn er vrouwelijke toga's met lange handschoenen, ballontoga's en toga's met verschillende grijstinten gemaakt. Tijdens de Dies worden de toga's in de vorm van een modeshow getoond. Het publiek beslist welk ontwerp de wedstrijd wint.

Waar?
Domkerk, 15.00 uur
Aansluitend feestelijke receptie in de Aula van het Academiegebouw

Voor wie?
De bijeenkomst is alleen toegankelijk voor genodigden

Meer weten?
Neem contact op met mevrouw P. van der Veer

Gewijzigd:Monday, March 12, 2001 Gaby Ammerlaan

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie