Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland: vernieling ruit in Joure

Datum nieuwsfeit: 26-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 26-03-2001 Politieberichten van 25/3 (13.00 uur) t/m 26/3 (07.00 uur)

Joure: vernieling ruit
Zondag tussen 03.00 en 11.00 uur werd van een woning aan de Midstraat een ruit vernield. De ruit van de woonkamer, 1.90 x 0.60 meter, werd ingegooid met een bierflesje. De bewoners, die boven lagen te slapen, hebben niets bemerkt. De eigenaar, een 58-jarige inwoner van Joure, heeft aangifte gedaan.

Gorredijk: inbraak woning
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Stokerij. Het slot in de achterdeur werd vernield. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werden een computer, een video, geluidsapparatuur en een DVD-speler weggenomen. Een 28-jarige inwoner van Gorredijk heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: onder invloed
Zondag omstreeks 14.15 uur werd op de Valeriusstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 35-jarige inwoner van Damwoude, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 250 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Leeuwarden: inbraak woning
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Pieter Stuyvesantweg. Aan de achterzijde van de woning werd een ruit vernield. Uit de woning werden een computer, een tv, 3 cd`s en een afstandsbediening weggenomen. Een 19-jarige inwoonster van Leeuwarden heeft aangifte gedaan.

Drachten: aantreffen nep-pistool
Zondag omstreeks 14.55 uur kwam er een melding binnen dat voor een horecagelegenheid een viertal jongens zouden staan, waarvan er één in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Ter plaatse de jongelui aangetroffen achter de wereldwinkel aan de Singel. Een 16-jarige inwoner van Drachten had een pistool in zijn broeksband. Het bleek hier te gaan om een replica. De jongeman werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Het namaakpistool werd in beslag genomen. Na verhoor werd de jongeman weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: inbraak woonboot
Zaterdag tussen 08.30 en 20.00 uur werd ingebroken in een woonboot, die lag afgemeerd aan de Willemskade. De bewoner, een 30-jarige inwoner van Leeuwarden, had alles afgesloten en toen hij terugkwam, bleken de deurtjes en het luik van de roef open te staan. Uit de woonboot werden een zwarte computertas, een paspoort en een agenda, weggenomen. Nadat de aangever thuis was gekomen en even op het dek stond, kwam een onbekende man met de computertas en het paspoort naar hem toe. De onbekende man had deze goederen gevonden op de hoek van de Zuiderstraat en de Willemskade. De aangever mist nu alleen nog zijn agenda. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Haulerwijk: vernieling taxi
Zondag omstreeks 15.40 uur werd een 33-jarige inwoner van Haulerwijk door een taxi vanuit Groningen naar zijn woning aan de Hoofdweg Boven gebracht. Toen het op betalen aankwam, bleek de inwoner van Haulerwijk geen geld te hebben. De taxichauffeur, een 23-jarige inwoner van Groningen, ging hierop met de man de woning binnen, daar de klant vertelde dat zijn vriendin wel geld zou hebben. In de woning was niemand aanwezig, waarop de taxichauffeur de woning verliet om de politie te bellen. Ondertussen kwam een vriend van de klant, een 34-jarige inwoner van Haulerwijk ook naar de woning. Toen hij naar binnenging, ging de taxichauffeur ook weer mee naar binnen. In de woning werd de taxichauffeur door de beide mannen bedreigd. De taxichauffeur heeft hierop de woning verlaten. De beide mannen gingen daarop ook naar buiten en vernielden een ruit van de taxi. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de beiden mannen aangehouden en overgebracht naar het bureau. De verdachten zijn ingesloten.

Drachtstercompagnie: aanrijding
Zondag omstreeks 15.30 uur kreeg op de Klamersreed onder Drachtstercompagnie een 48-jarige inwoner van Drachten met zijn personenauto een aanrijding met een personenauto, die uit tegenovergestelde richting naderde. De spiegels van beide auto`s raakten elkaar. Men kon het vervolgens niet eens worden over de schuldvraag en nadat men de gegevens had uitgewisseld, vervolgde een ieder zijn weg. Op de Folgersterloane werd de inwoner van Drachten opnieuw ingehaald en aangereden door de bestuurder van de auto waarmee hij kort daarvoor ook een aanrijding had gehad. Na de tweede aanrijding reed de bestuurder van die andere auto door. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden: vernieling ruit
Zondag tussen 17.50 en 18.00 uur werd bij de snackbar aan het Zuidvliet een ruit ingegooid. De verdachte kon nog niet worden aangehouden, doch is wel bekend. Een vriendin van de verdachte, die bij de vernieling aanwezig was, kon op de Vlietsterbrug worden aangehouden. De vrouw, een 23-jarige inwoonster van Leeuwarden, werd overgebracht naar het bureau. De vrouw werd na verhoor weer in vrijheid gesteld. Een medewerker van de snackbar, een 22-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Warfstermolen: onder invloed
Zondag omstreeks 18.20 uur werd op de Gruytsweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 49-jarige inwoner van Warfstermolen, bleek gedronken te hebben. De bestuurder weigerde iedere medewerking en werd vervolgens aangehouden. Bij zijn aanhouding pleegde de man verzet, waarop hij geboeid werd overgebracht naar het bureau. Op het bureau weigerde zijn medewerking te verlenen aan een ademanalyse. De bestuurder kreeg een rijverbod voor 12 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: onder invloed
Maandag omstreeks 00.15 uur werd op de Harlingerstraatweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 23-jarige inwoner van Beetgum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 425 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur.

Drachten: onder invloed
Maandag omstreeks 01.35 uur werd op de Raai een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Ureterp, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 375 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uur.

Leeuwarden: woningbrand
Maandag omstreeks 02.20 uur kwam er een melding binnen van een woningbrand aan de Jelle Brouwerwei. De bewoonster was wakker geworden van een knappend geluid. Toen zij het licht aan wilde doen, bleek dit niet meer te werken. Zij ging vervolgens op onderzoek uit en zag toen dat de woning vol rook stond. Hierop heeft zij haar kinderen, een zoon en twee dochters, gewekt en hebben zij de woning verlaten. De brandweer kwam ter plaatse en waarschijnlijk is de tv de veroorzaker van de brand. De gehele woning liep rook- en roetschade op.

Leeuwarden; onder invloed
Maandag omstreeks 02.50 uur werd op de Boterhoek een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 29-jarige inwoner van Zoetermeer, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 285 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Leeuwarden: bedreiging
Zondag omstreeks 01.25 uur kwam er een melding binnen dat op de Soendastraat een 30-jarige vrouw bedreigd zou zijn met een vuurwapen. De vrouw, een inwoonster van Leeuwarden, was inmiddels de woning ontvlucht. Toen de agenten ter plaatse kwamen en in de hal van de woning met de bewoner stonden te praten, kwam een onbekende man (verdachte) met een vuurwapen in zijn handen op de agent toelopen. De agent trok hierop zijn dienstwapen en sommeerde de man het wapen te laten vallen. Vervolgens ontstond een worsteling tussen de man en de bewoner, waarbij het wapen op de grond viel. De verdachte, een 27-jarige inwoner van Achlum, werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man werd ingesloten. Het pistool, geladen met vijf scherpe patronen, werd in beslag genomen.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...