Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wolfert van Borselenpenning Rotterdam voor Hans Simons

Datum nieuwsfeit: 26-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Wolfert van Borselenpenning voor Hans Simons

Wethouder Hans Simons is bij zijn afscheid van de Gemeenteraad onderscheiden met de Wolfert van Borselenpenning van de Gemeente Rotterdam. Burgemeester mr. Ivo Opstelten heeft hem de penning op 22 maart uitgereikt aan het einde van de middagzitting van de raadsvergadering. De penning draagt als opschrift:

H.J. Simons
'n Bevlogen, inspirerende warme bestuurder.

Hans Simons deed in september 1974 zijn intrede in de gemeentelijke politiek als raadslid voor de PPR. Bij zijn vertrek uit die partij in november 1997 gaf hij ook zijn raadslidmaat-schap op. Hij kwam in september '78 terug als lid van de PvdA-fractie, werd in september '81 fractievoorzitter en na de verkiezingen in '82 in september wethouder voor Onderwijs, Bijzondere Groepen en Welzijnsplanning. In november '89 vertrok hij als wethouder Onderwijs en Culturele Minderheden in verband met zijn benoeming tot staatssecretaris. In 1994 werd opnieuw de Gemeenteraad zijn politieke huis. Hij voerde toen en in 1998 de collegeonderhandelingen, was van '94 tot '98 wethouder van Werkgelegenheid, Economische en Sociale Zaken en kreeg daar in 1996 Regiovorming bij. Hij verlaat de Rotterdamse politiek als wethouder van Haven en Economische Zaken om per 1 april voorzitter van de collegiale Raad van Bestuur van het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn (NIZW) in Utrecht te worden.

Burgemeester Opstelten noemde de vertrekkende wethouder in zijn toespraak een man die consequent, met bevlogenheid en vanuit een oprechte overtuiging probeert zijn idealen te verwezenlijken en wiens hart ligt bij zorg voor anderen, in ons land en in de derde wereld. Hoewel hij het vertrek van de wethouder bijzonder betreurt sprak de burgemeester begrip uit voor het feit dat Hans Simons, na bijna 26 jaar in de schijnwerpers van de politiek te hebben gestaan, toe is aan een functie die wat minder in de frontlinie ligt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie