Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tijdschrift Kwerk: vrije arbeidskeuze

Datum nieuwsfeit: 26-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Het tijdschrift Kwerk stelt zich ten doel vastgeroeste ideeen over arbeid en werk ter discussie te stellen.
Door de arbeidsdwang die zowel mensen met als zonder baan treft en door het opgelegde konsumentisme, corresponderend met de ongebreidelde productie gaan mensen vragen stellen over de werking van onze geldeconomie.

In het nieuwste nummer van Kwerk dat op 26 maart 2001 verschijnt, komen de volgende onderwerpen aan de orde.

* Twee strijders voor vrije arbeidskeuze, Peter den Hollander (De uitkeringstrekkers, Leiden) en Menno Sijtsma (Platform tegen de sollicitatieplicht, Utrecht) doen verslag van de reacties op hun weigering te voldoen aan de sollicitatieplicht die hen door de sociale dienst wordt opgelegd. Daarnaast hebben zij een overzicht gemaakt van gevoerde activiteiten voor vrije arbeidskeuze van de laatste tijd.

* In januari werden in het Mozeshuis in Amsterdam drie conferenties gehouden over het werkgelegenheidsbeleid in de stad. Thema van de conferenties was de kwaliteit van de bemiddeling naar betaald werk en de grenzen van vrijwilligheid. Moet een werkzoekende iedere- tijdelijke- baan accepteren? Wat moet er gebeuren met mensen die niet naar de arbeidsmarkt kunnen worden begeleid? In dit Kwerknummer een verslag van de conferenties
* In Amsterdam is een LETS-ruilsysteem met 'Noppes' opgezet. In dit systeem verrichten mensen diensten voor elkaar zonder dat er guldens aan te pas komen. Men werkt met een eigen ruilmiddel, de Noppes. In deze Kwerk een pleidooi voor het systeem, maar ook een kritisch artikel, waarin een deelnemer zijn negatieve ervaringen met het systeem weergeeft.
* In deze Kwerk ook een artikel van professor Libbrechts, hoogleraar comparatieve filosofie te Leuven over de bevrijding van de arbeid.

* In deze Kwerk ook weer gedichten en persoonlijke ervaringen met arbeidsbemiddeling en een artikel over de actuele stand van zaken bij de Euromarsen, een Europees netwerk van mensen met een minimuminkomen.

* De 95-jarige H Duutse heeft voor deze Kwerk weer enige van herrinneringen op papier gezet.

Voor abonnmenten en het toezenden van proefnummers kunt u contact opnemen met P. van der Lende
P/a Bijstandsbond
Da Costakade 148
1053 XC Amsterdam
020-6163407/6181815
06-20367458

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie