Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Limburg-Noord: Venlo

Datum nieuwsfeit: 26-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 26-03-2001 Mediaberichten 26 maart 2001 (12.15 uur)

WEERT Gekantelde vrachtwagen

WEERT Een chauffeur van een Belgische vrachtwagen (leeftijd en woonplaats onbekend) is maandagmorgen rond 9.10 uur gewond geraakt op de A2. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De vrachtwagenchauffeur reed in de richting van Eindhoven toen hij door nog onbekende oorzaak een geparkeerde vrachtauto op de rechter vluchtstrook raakte. Hierdoor ging zijn vrachtauto scharen, kantelde en is met de trekker door de vangrail gereden waar hij in de middenberm tot stilstand is gekomen. De vrachtwagen was geladen met slachtafval (botten die van vlees zijn ontdaan). Door de aanrijding is het dak van de vrachtwagen opengescheurd waardoor een gedeelte van de lading (ongeveer 25 vierkante meter) op het wegdek van de Oostbaan terecht is gekomen. Volgens de ingeschakelde Algemene Inspectie Dienst gaat het om een legaal transport van onbesmet slachtafval dat op weg was van België naar de destructor in Son. Na overleg met de AID is besproken dat de lading van de gekantelde vrachtwagen zal worden overgeladen in een andere vrachtwagen. Daarna wordt de vrachtwagen weggetakeld, waarna het wegdek wordt ingespoten met een ontsmettingsmiddel dat moet inwerken. De brandweer zorgt vervolgens voor het schoonmaken van het wegdek. De wielen en wielbakken van de vrachtwagen die met pech op de rechter vluchtstrook stond geparkeerd, worden door de brandweer ontsmet zodat hij zijn weg kan vervolgen. Zowel op de Oost- als de Westbaan is één rijstrook beschikbaar voor het verkeer. Door het ongeval staat in beide richtingen een file van ongeveer 5 km.

VENLO Aanhouding gezochte

VENLO Een 30-jarige man uit Blerick is maandagmorgen rond 01.30 uur aangehouden op de Keulsepoort nadat bij controle bleek dat hij nog drie boetes had openstaan. Twee vonnissen van fl. 318,75 en een van fl. 475,- voor snelheidsovertredingen. De man heeft de boetes betaald.

VENRAY Verkeerscontrole

VENRAY Tijdens een verkeerscontrole op het Henseniusplein op zondag zijn 2 bekeuringen uitgedeeld voor het parkeren ondanks een parkeerverbod.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie