Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reconstructie Wilhelminalaan Oosterhout start maandag

Datum nieuwsfeit: 26-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oosterhout

Reconstructie Wilhelminalaan start maandag 26 maart a.s.

Werkzaamheden gaan duren tot aan de bouwvakantie

Maandag 26 maart a.s. start de reconstructie van het deel van de Wilhelminalaan tussen de Julianalaan en de rotonde op de kruising met de Lage Molenpolderweg. Deze werkzaamheden, die volgen op de herinrichting van het "kruispunt Trommelen" en een klein deel van de Wilhelminalaan, gaan tot aan de bouwvakantie duren.

Het deel van de Wilhelminalaan tussen de Julianalaan en Wilhelminakanaal-Oost krijgt eenzelfde inrichting als het reeds aangepakte deel van de straat. Dat wil zeggen, dat de rijbaan wordt versmald en een vrijliggend fietspad en langsparkeerhavens worden aangelegd. In het najaar zal in dit deel van de Wilhelminalaan vervolgens nog het nodige groen worden geplant.

In het deel van de Wilhelminalaan tussen Wilhelminakanaal-Oost en de rotonde in de Lage Molenpolderweg wordt de bestaande rijbaan eveneens versmald. Ook hier worden vrijliggende fietspaden aangelegd. Aan de zuidzijde van dit gehele weggedeelte zal een voetpad worden aangelegd. Omdat de Wilhelminalaan ter plaatse van de oude spuisluis (nabij Heijl) te smal is voor de aanleg van een vrijliggend fiets- en voetpad, zal aan de zuidzijde van de bestaande brug over het spuikanaal een nieuwe brug voor het langzaam verkeer worden aangelegd. Tenslotte worden op een viertal kruisingen in de Wilhelminalaan verhoogde drempelplateaus aangelegd.

Vanaf het moment dat de eerste schop in de grond gestoken is (maandag a.s. dus) tot aan de openstelling net voor de bouwvak is de Wilhelminalaan voor doorgaand gemotoriseerd verkeer afgesloten. Het verkeer van en naar Vrachelen/Den Hout wordt middels borden omgeleid via de Bovensteweg. Ook de route van lijn 124 van de BBA wordt omgeleid via de Bovensteweg. Fietsers kunnen de Wilhelminalaan wel blijven gebruiken, zij het dat zij wel met enige overlast rekening dienen te houden.

Oosterhout, 19 maart 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie