Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eenmalig optreden rap groep Run DMC in Melkweg Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 26-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BMG NEDERLAND

Eenmalig optreden rap groep Run DMC

EENMALIG OPTREDEN RAP GROEP RUN DMC

Op 26 maart a.s. geeft de Amerikaanse rapgroep Run DMC een eenmalig optreden in de Melkweg. Vier dagen later komt het langverwachte album Crown Royal uit. Op de eerste single Rock Show wordt de band bijgestaan door Stephan Jenkins van Third Eye Blind. Op de overige 12 nummers zijn samenwerkingen te vinden met de meest populaire rappers en rockmuzikanten zoals: Jagged Edge (Let's Stay Together), Method Man (Simmons Inc.), Kid Rock (The School Of Old), Fred Durst (Them Girls), Everlast (Take the Money and Run), Nas & Prodigy van Mobb Deep (Queens Day) en vele anderen.

Run DMC kan worden beschouwd als de meest invloedrijke rapgroep in de hip-hop geschiedenis. Sterker nog, zonder Joseph Simmons (Run), Darryl McDaniels (DMC) een Jason Mizell (Jam Master Jay) had rap nooit bestaan, omdat zij de fundering gelegd hebben waarop het hele genre is gebouwd. Run DMC staat niet alleen bekend als een groep die trends zet (nieuwe dansen, nieuwe mode en een nieuwe taal), maar vooral als een groep die geschiedenis heeft geschreven. Zij waren de eerste rap groep die samenwerkte met een rock band (Aerosmith). Zij hebben enorm succes geboekt met de crossover hit Walk This Way uit 1984 en ervoor gezorgd dat hip-hop mondiaal bekend werd.
Ze zijn die eerste rap groep die een Grammy heeft gewonnen; de eerste rappers die de cover van high-profile tijdschriften als Rolling Stone en Spin haalden; de eerste rappers die een gouden plaat behaalden (Run DMC/Profile 1984), een platina album (King Of Rock/1985) en meervoudig platina (Raising Hell/1985) in Amerika. Tevens waren zij de eerste rappers wiens videoclips op MTV gedraaid werd.

RUN DMC - WHERE IT ALL BEGAN!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: BMG NEDERLAND B.V.
Kim van Adelberg
Telefoon: (035) 6256 231
E-mail: (kim.van.adelberg@bmg.nl)

13 mrt 01 10:00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie