Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ridderikhoffpanden in Hoorn

Datum nieuwsfeit: 27-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Persbericht, 27 maart 2001

Ridderikhoffpanden in Hoorn
Gedeputeerde Staten stellen voor aan Provinciale Staten om in de begroting 2001 ten laste van het Fonds Investeringen Noord-Holland (FINH) een bedrag van fl. 1.830.120,-- op te nemen voor de realisatie van het woon-werkproject Ridderikhoffpanden door de Stichting Stadsherstel Hoorn.

Het woon-werkproject is bedoeld voor mensen met een verstandelijke of psychische handicap in twee monumentale panden in Hoorn. Het project in de publiek toegankelijke monumentale panden bestaat uit 2 woningen, een lunchrestaurant\cafe, zaalruimte, een zorgsteunpunt en een galerie\winkel met ambachtelijke werkplaats. Uiterlijk september 2001 zal de bouwkundige ingreep beginnen. De panden worden opgeleverd op 1 juli 2002.
Het project sluit aan bij zowel het provinciale beleid in de Cultuurnota 2002-2004 om cultureel erfgoed te behouden en te ontwikkelen als bij de Regiovisies Gehandicapten waarin wordt gestreefd naar participatie en integratie van gehandicapten in het maatschappelijk leven.
Participanten in dit project zijn: Stichting Stadsherstel Hoorn, Stichting Philadelphia Zorg, Stichting kans West-Friesland, Woningstichting Hoorn en de gemeente Hoorn.
Het voorstel van GS wordt op 11 april 2001 besproken in de Statencommissie Zorg, Welzijn en Cultuur. Behandeling in Provinciale Staten volgt op 14 mei 2001.

Inlichtingen: Jos van Heeswijk, tel. (023) 514 37 58

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie