Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Patterns for Morphological Image Processing

Datum nieuwsfeit: 27-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Algorithmic Patterns for Morphological Image Processing
Datum dinsdag 27-03-2001
Tijd 12:00 uur

Promovendus M. Cordeiro d'Ornellas

Promotor prof. dr. ir. A.W.M. Smeulders

Het doel van dit proefschrift is goede algemene algoritmes te ontwikkelen waarmee we het hoofd kunnen bieden aan de explosief groeiende codering die nodig is voor allerlei soorten datastructuren en beeldtypen. Uitgangspunt is hierbij de mathematische morfologie, de wetenschap van vorm en structuur, gebaseerd op concepten uit de verzamelingenleer, topologie en geometrie. De promovendus laat zien hoe 'generiek' programmeren (dus onafhankelijk van een specifieke datastructuur) wordt toegepast om herbruikbare en theoretisch geschikte programmatuur te verkrijgen, waarbij bovendien een erg hoge verwerkingssnelheid behouden blijft.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 4, 9, 16, 20, 24 en 25, halte Spui/Rokin. Wegens werkzaamheden bij het Spui worden lijnen 1, 2 en 5 omgeleid.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie