Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Het HCO opent 'Lokalen van de Toekomst'

Datum nieuwsfeit: 27-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-03-20: Het HCO opent 'Lokalen van de Toekomst'

Het Haags Centrum voor Onderwijsbegeleiding opent op 27 maart de deuren van twee 'Lokalen van de Toekomst', genaamd Future-lab en Edu-lab.

Het Future-lab is een futuristisch ingericht, high-tech informaticalokaal, voorzien van de nieuwst ICT-toepassingen, waaronder een digitaal schoolbord. Ook zijn er kleurenprinters, flatscreens, scanners, webcams en is er uitstekende geluidsapparatuur aanwezig.

Het Future-lab wordt gebruikt voor cursussen en teamtrainingen op het gebied van ICT. Daarnaast kunnen leraren in het Future-lab uit honderden educatieve software-programma's een keuze maken voor de eigen school en kan men er terecht voor adviezen over het gebruik van Internet, Kennisnet en moderne hardware.

In het Edu-lab kan kennis gemaakt worden met modulair onderwijs. Er kan concreet en in eigen tempo gewerkt worden aan modules met onderwerpen als verzorging, gezondheid en conditie, materialen in de keuken, met vakantie gaan, kijken naar jezelf en je omgeving, en ook natuurwetenschappelijke onderwerpen als electriciteit en bruggen bouwen.

In beide lokalen worden ICT-cursussen verzorgd. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor ICT-verrijkte techniekcursussen, werken met Action-labs en de modules van 'Klaar voor de Start!'. De Action-labs en 'Klaar voor de start!' zijn in de Verenigde Staten ontwikkeld.

20 maart 2001

last update: 27 maart 2001 ;pag.: 6596; auteur: 112 27 maart 2001 - pag. 6596 - 112

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie