Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Debat: hoe speciaal is de biotechnologie?

Datum nieuwsfeit: 27-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Wageningen Universiteit

di 27-03-01 BIOTECHNOLOGIE DEBAT: HOE SPECIAAL IS DE BIOTECHNOLOGIE?


tijd 12:00-14:00 uur
adres De Wereld, Capitulatiezaal, 5 Meiplein 1, Wageningen
onderwerp Biotechnologie Debat Wageningen UR
informatie Stafafdeling Communicatie, Kristel Kleinhesselink, tel. 0317-482846 aanmelden Tamara Schalkx, e-mail: (t.m.schalkx@co.wag)-ur.nl, tel. 0317-485573.

De INB (Integrale Nota Biotechnologie) neemt de maatschappelijke terughoudendheid t.a.v. biotechnologie/genetisch gemodificeerde organismen als een gegeven zonder te analyseren waarop die terughoudendheid is gebaseerd. De biotechnologie wordt niet geplaatst in een totaalbeeld van technologieen. Daardoor is het onduidelijk in hoeverre de symptomen van terughoudendheid (angst voor onveilig voedsel, bezorgdheid voor gezond milieu en natuur, economische concentratie e.d.) specifiek zijn voor de biotechnologie. Is biotechnologie een speciale technologie? Hoe kan dat in een publiek debat ter sprake worden gebracht? Hoe gaan wij hier in Wageningen-UR concreet mee om? Spreker: Franck Meijboom, Centrum voor Bioethiek en Gezondheidsrecht, Universiteit van Utrecht. Referent: Chris Mollema, Stafafdeling Onderzoekstrategie, Wageningen UR. Voorzitter: Bart Gremmen, Leerstoelgroep Toegepaste Filosofie, Wageningen Universiteit en Projectdirectie Biotechnologie, LNV. Dit is het eerste debat in een serie van vier die Wageningen UR organiseert in het kader van de INB. De volgende debatten vinden plaats op 3, 10 en 17 april

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie