Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vier genomineerden voor Arboprijs FNV Bouw

Datum nieuwsfeit: 27-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV BOUW

Vier genomineerden voor Arboprijs FNV Bouw

Vier genomineerden voor Arboprijs FNV Bouw

Op 27 april wordt voor de eerste maal de Arboprijs FNV Bouw uitgereikt. De jury, onder voorzitterschap van TNO-directeur Frank Pot, heeft vier inzendingen voor de prijs genomineerd. Tijdens een speciaal symposium over Arbeidsomstandigheden en preventie maakt de jury bekend wie van de genomineerden de Arboprijs FNV Bouw in ontvangst mag nemen. Ook de winnaar van de FNV Bouw Stimuleringsprijs wordt dan bekend gemaakt.

Voor de Arboprijs FNV Bouw komen initiatieven in aanmerking die de arbeidsomstandigheden in de bouw- en houtnijverheid aantoonbaar hebben verbeterd. De jury heeft een viertal inzendingen voor de prijs genomineerd. De genomineerden zijn:

- Het personeel van Van Wijnen Gorredijk BV uit Gorredijk. Zij hebben een systeem ontwikkeld om betonnen vloerplaten op een veilige manier aan te kunnen brengen. De werknemers zijn daarbij op een gemakkelijk verplaatsbare manier aangelijnd.

- Pro Engineering BV uit Heerenveen. Dit bedrijf heeft de MultiMatePro ontwikkeld, een apparaat waarmee met geringe fysieke belasting allerlei objecten tot een gewicht van 150 kilo verplaatst kunnen worden. De vinding heeft z'n nut bewezen bij het vervoeren van deuren, kozijnen, glasplaten en gasflessen.

- Stabag PcP BV uit Oudenbosch. Dit bedrijf biedt het Safety Catwalk System aan, waarmee looppaden in oneffen en modderig terrein beter begaanbaar worden. Daarmee ontstaat een stabiel en droog loopoppervlak en dat vermindert de fysieke belasting tijdens het lopen en het werken met kruiwagens.

- De heer A. Baarsen uit Malden voor de zogenaamde kiervuller. De kiervuller wordt gebruikt om naden tussen systeemvloeren te vullen. Dat is veiliger dan een kubel, want werken met een kraan brengt meer risico's met zich mee. Bovendien is het minder zwaar dan het kubelen.

Naast de Arboprijs FNV Bouw wordt op 27 april ook de FNV Bouw Stimuleringsprijs voor Werknemers uitgereikt. Deze prijs is bedoeld voor werknemers die geen maximale invloed hebben op de kwaliteit van het werk, maar zich daar wel op bijzondere wijze voor hebben ingespannen.

De jury van de Arboprijs FNV Bouw bestaat uit: Voorzitter Frank Pot, directeur TNO; Carolina Verspuij, adviseur FNV Formaat; Paul Huijzendveld, algemeen directeur Arbeidsinspectie; Joop Letteboer, adjunct-directeur Stichting Arbouw; Kitty Roozemond, vice-voorzitter FNV; Jaap Bruins Slot, directeur Arbo Unie Nederland; Jan Douma, algemeen secretaris Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten; Kees Pasmooij, directeur Aboma+ Keboma.

Het symposium Arbeidsomstandigheden en preventie vindt plaats op 27 april 2001 in Vakbondsmuseum De Burcht, Henri Polaklaan 9, Amsterdam. Het programma begint om 13.00 uur en wordt om 16.30 uur afgesloten met een borrel. Sprekers zijn Dick van Haaster, bonsbestuurder FNV Bouw, en Jaap Bruins Slot, directeur Arbo Unie Nederland. Voorzitter Roel de Vries van FNV Bouw reikt rond 16.00 uur de prijzen uit. Vertegenwoordigers van de pers worden van harte uitgenodigd het symposium bij te wonen. Zij kunnen zich opgeven bij Jan Bos, telefoon
0348 575 605.

Voor meer informatie:
Jan Bos, telefoon 0348 575 605 of 06 512 053 21.

Woerden, 26 maart 2001

26 mrt 01 13:12

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie