Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Delft instruments verkoopt rontgendiffractieactiviteiten

Datum nieuwsfeit: 27-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Delft Instruments N.V.
Zoek soortgelijke berichten
Delft Instruments N.V.

P E R S B E R I C H T

DELFT INSTRUMENTS VERKOOPT RÖNTGENDIFFRACTIEACTIVITEITEN

Delft Instruments N.V. heeft het voornemen om haar dochter Nonius B.V. te verkopen aan Bruker AXS Inc. De voorgenomen verkoop van Nonius past in de strategie van Delft Instruments om zich te concentreren op de speerpuntactiviteiten Medisch en Industrieel. De verwachting is gewettigd dat de transactie vóór mei 2001 is afgerond.

Nonius is een onderneming die gespecialiseerd is in de ontwikkeling, productie en marketing van producten en diensten voor éénkristal röntgendiffractie. Nonius heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en de Verenigde Staten van Amerika. De onderneming heeft wereldwijd 42 medewerkers.

Bruker AXS is een toonaangevende ontwikkelaar en wereldwijde leverancier van vooruitstrevende röntgensystemen en oplossingen op het gebied van moleculaire en compositie-analyse door middel van röntgendiffractie en röntgenfluorescentie.

Delft Instruments N.V., genoteerd op Euronext Amsterdam, is de holding van een internationale groep van ondernemingen met circa 1000 medewerkers en een jaaromzet van circa NLG 400 miljoen. Delft Instruments verkoopt voornamelijk onder eigen regie ontwikkelde en/of vervaardigde hoogwaardige instrumenten, systemen en software voor medische, industriële en wetenschappelijke toepassingen, aangevuld met handelsproducten.

Raad van Bestuur Delft Instruments N.V. Delft, 27 maart 2001

Voor nadere informatie: M.J. Dekker, lid Raad van Bestuur tel. 015 2601 210
e-mail : (mdekker@delftinstruments.nl)

Voor nadere informatie: M. Haase, President en CEO Bruker AXS Inc. tel. +1 608 276 3065
e-mail : mhaase@bruker-axs.com

Website Delft Instruments www.delftinstruments.com
Website Bruker AXS www.bruker-axs.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie