Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Europees offensief tegen Nederlands dierproevencentrum BPRC

Datum nieuwsfeit: 27-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Dierenbescherming

27-3-2001 Europees offensief tegen Nederlands dierproevencentrum BPRC Vandaag start een internationale coalitie van dierenbelangenorganisaties (CEECE) tegelijkertijd in Den Haag en Londen een campagne om het Biomedical Primate Research Centre (BPRC) in Rijswijk te sluiten. Het BPRC is het laatste primatencentrum in de EU dat nog chimpansees voor dierproeven gebruikt. De huisvesting van de apen in het BPRC is slecht en voor de proeven die er uitgevoerd worden ontbreekt elke wetenschappelijke en ethische legitimatie. CEECE (Coalition to End Experiments on Chimpansees in Europe) eist dat de experimenten op mensapen onmiddellijk gestaakt worden en dat het BPRC gesloten wordt. Bovendien is zij ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie