Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Friesland reikt zwembadvignet uit voor het jaar 2001

Datum nieuwsfeit: 27-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Archief

27-03-2001 Provincie reikt zwembadvignet uit voor het jaar 2001

Onlangs hebben 88 openbare en niet-openbare zwembaden in Fryslân het zwembadvignet 2001 van de provincie Fryslân ontvangen. Met het zwembadvignet kunnen houders van zwembaden aan de badgasten tonen dat het door hun beheerde bad aan alle wettelijke eisen, zowel ten aanzien van waterkwaliteit en hygiëne alsook van veiligheid, voldoet.

De Wet Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden, afgekort de W.H.V.B.Z., omschrijft de eisen waaraan een zwembad -in de ruime zin van het woord- op het gebied van veiligheid en hygiëne moet voldoen. De provincie houdt toezicht op de uitvoering van deze wet en controleert de zwembaden jaarlijks.

Doel zwembadvignet
Omdat de gepleegde inspanningen van zwembadhouders en de meestal achter de schermen werkende technici voor het publiek niet altijd zichtbaar zijn, geeft de provincie sinds 1993 ieder jaar het zogenaamde zwembadvignet uit. Elk jaar worden alle zwembaden opnieuw getoetst en wordt bekeken of ze het nieuwe vignet (nog steeds) waardig zijn. Waar dat niet (meer) het geval is, wil dat overigens nog niet zeggen dat in deze zwembaden niet meer veilig gezwommen kan worden.

Scores
Het zwembadvignet 2001 is uitgegeven aan 87% (= 38) van de open-baar toegankelijke en 71% (= 50) van de niet-openbaar toegankelijke zwembaden. In totaal beschikt 77% van alle Friese zwembaden over een vignet en dus over een constante en goede (zwemwater-)kwaliteit.

Nieuwe wetgeving legionella
Voor wat betreft de Legionella-problematiek was het zo dat de provincie geen bevoegd gezag was voor controle van zwembadwaterinstallaties. Inmiddels is er vanaf 1 december 2000 nieuwe wetgeving van kracht die de provincie bevoegd maakt om ook op de aanwezigheid van legionella te controleren.

Nummer: 058
Datum: 27 maart 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie