Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Muzikaal theater in Museum van Speelklok tot Pierement

Datum nieuwsfeit: 27-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Utrecht

27 maart 2001

Muzikaal theater: 'O mio sole: de wereld volgens Galilei'

Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement, Buurkerkhof 10, Utrecht 20:00 uur

'O mio sole' is een groots opgezet muzikaal theaterspektakel, waaraan tachtig mensen deelnemen, met in de hoofdrol de wereldberoemde Italiaanse wetenschapper Galileo Galilei (1564- 1642).

'O mio sole' schetst het eenzame gevecht van een creatieve geest tegen het starre en machtige bewind van de kerk. Zijn opvattingen en bevinden over de indeling van het universum waren vooruitstrevend en vernieuwend. Zodanig zelfs dat hij de Paus en de katholieke wereld tegen zich in het harnas joeg. Verbanning, eenzame opsluiting en het gedwongen herroepen van van zijn stellingen waren het gevolg.

'O mio sole' is behalve een muzikale ook een beeldende voorstelling. Met een veelheid aan vormen zullen de theatermakers en muzikanten de wereld van Galilei oproepen: van wagenspel tot recitatief, van maskerspel tot Gregoriaanse mis. De voorstelling wordt gespeeld op een bijzondere en toepasselijke locatie: het middenschip van een voormalige middeleeuwse kerk.
Deze co-productie van de Utrechtse theaterfirma Growing up in Public, het Internationaal en Cultureel Centrum Parnassos en het Kunstorkest is speciaal voor dit lustrum gemaakt.

Kaartverkoop via reserveringslijn Stadsschouwburg: (030) 230 20 32.

Gewijzigd:Monday, March 12, 2001 Johan Vlasblom

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie