Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hyundai Accent WRC2 ook op asfalt sterk

Datum nieuwsfeit: 27-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

27-3-2001

Hyundai Accent WRC2 ook op asfalt sterk

Het Hyundai fabrieksteam heeft tijdens de rally van Catalunya naar tevredenheid gepresteerd.

De Hyundai Accent WRC2 is ook in asfaltrallys zeer competitief. Dat blijkt uit de elfde plaats van Alister McRae en David Senior in de Rallye de Catalunya Costa Brava. Eerder al haalde het Britse duo twee WK-punten in de Rally van Portugal. Het Hyundai Castrol World Rally Team heeft in Catalonië vooral veel geleerd over het weggedrag van de nieuwe rally-auto op asfalt.

De hoge asfalttemperatuur vergde veel van de banden. In een asfaltrally snijden de coureurs bochten scherp aan waardoor zich in de binnenzijde van de bocht veel vuil en rubber nestelt. Dit maakt de omstandigheden nog zwaarder. Gelukkig beschikt het Hyundai Castrol World Rally Team over een echte specialist voor dit type rally's, de Italiaan Piero Liatti.

Balans
De tweede dag van de rally was het meest veeleisend. In zestien uur legde het rallycircus 900 kilometer af. Ondanks de zware omstandigheden hebben de twee Hyundais Accent WRC2 de dag afgesloten als elfde en twaalfde. Het Italiaanse duo Liatti / Cassina kende een probleemloos wedstrijdverloop. We zijn niet op problemen gestuit ondanks al het gravel en de modder op de proeven, legt Liatti uit. Ik ben zeer tevreden over de balans van de auto. Ik had een alleen beetje last van onderstuur maar dat geldt waarschijnlijk voor alle rijders.

Liatti klom van een zestiende naar een elfde plek in het klassement maar moest op dag drie de strijd staken. Het remsysteem raakte lek: om de toeschouwers niet in gevaar te brengen tijdens de afdalingen, zette Liatti de auto aan de kant.

Verbetering
Alister McRae finishte als elfde en toonde daarmee aan dat de Accent WRC2 ook op de verharde weg uitstekend kan meekomen. Hij vertelt: Ik ben blij dat ik over de finish was, want het was een zware wedstrijd. Vooral de tweede leg duurde zeer lang. De auto is echter duidelijk beter dan vorig jaar.

De ervaring die het team in de Rally van Spanje heeft opgedaan komt van pas in de twee resterende asfaltrallys later dit seizoen. De komende (vijfde) ronde van het WK rallys wordt verreden in Argentinië van 3 tot en met 6 mei.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie