Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rijksoverheid start werving voor academie voor wetgeving

Datum nieuwsfeit: 27-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Justitie
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Justitie


www.justitie.nl

MIN JUST: Rijksoverheid start werving

Wijnand Stevens
070 370 6857

4026
27.03.01

rijksoverheid start werving voor academie voor wetgeving

De gezamenlijke ministeries zijn gestart met de werving van studenten voor de Academie voor Wetgeving. Daartoe heeft vandaag secretaris-generaal H.C.J.L. Borghouts van Justitie de web site www.wetgevingsjuristen.nl in gebruik genomen. Per 1 september zal het eerste klasje van deze nieuwe postdoctorale opleiding tot wetgevingsjurist van start gaan. Daartoe zullen in de komende maanden de vijftien à twintig veelbelovende net afgestudeerde juristen worden geselecteerd. De start van de Academie maakt onderdeel uit van een gezamenlijk personeelsbeleid van alle ministeries, gericht op het werven en behouden van goede wetgevingsjuristen.

De opleiding tot wetgevingsjurist aan de Academie bestaat uit een combinatie van onderwijs, werk en stages. De opleiding duurt in totaal twee jaar, waarin een paar dagdelen per week vakken worden gevolgd aan de Academie, stage wordt gelopen en voor het overige als wetgevingjurist in dienstverband wordt gewerkt bij een ministerie, of Hoog College van Staat. Tussentijds worden toetsen afgenomen. Na de opleiding moeten juristen beschikken over de kennis en de vaardigheden om als wetgevingsjurist te kunnen functioneren. Bij voldoende studieresultaten kan een vast dienstverband volgen. Onderdelen van het onderwijs zullen onder meer zijn: wetgevingtechniek, wetgevingsleer, bestuursrecht, handhaving, bestuurskunde, staatsrecht en .Europa., te verzorgen door verschillende docenten, deels uit het wetenschappelijk onderwijs en deels uit de overheidspraktijk. Mr C.R. Niessen wordt rector van de Academie. Niessen bekleedt sinds vorig jaar de Ien Dales Leerstoel aan de Universiteit van Amsterdam.
In de eigen werkomgeving hebben de aankomende wetgevingsjuristen een patroon. De patroon is een ervaren wetgevingsjurist, die fungeert als leermeester en begeleider.27 mrt 01 15:31

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie