Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cda wil geen destructie na noodvaccinatie

Datum nieuwsfeit: 27-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CDA TWEEDE KAMERFRACTIE

cda: geen destructie na noodvaccinatie

Het CDA zal vanmiddag tijdens het overleg met minister Brinkhorst pleiten voor het stoppen met destructie na noodvaccinatie. Nu is vaccinatie, letterlijk, nog een uitstel van executie. Vee dat als voorzorgmaatregel ten MKZ ingeënt wordt (de zogeheten ring-enting) moet nu op den duur vernietigd worden. Het CDA wil dat dit, op zich gezonde vee, de komende maanden niet vernietigd wordt. Dat geeft minister Brinkhorst tijd om binnen Europa tot een andere regeling te komen voor geënt vee.

Woordvoerder Joop Atsma: Terecht komt er veel maatschappelijk verzet tegen de vernietiging van gezond vee. En het feit dat (nood-)vaccinatie niet of nauwelijks wordt toegestaan, is al helemaal niet meer uit te leggen. Daarom willen wij dat noodvaccinatie als preventieve maatregel meer wordt toegepast, onder de verzekering dat dit vee niet gedood hoeft te worden. Zeker voor melkvee is destructie onnodig; dit vee kan nog jaren benut worden voor de melkproductie. Desnoods alleen voor binnenlands gebruik. We moeten nu de zekerheid aan boeren geven dat ze, bij gesignaleerde gevallen in de buurt, in de zogeheten ring eromheen mogen enten. Brinkhorst moet zich vervolgens binnen Europa, volop inzetten om het vaccinatiebeleid, op korte en lange termijn (naar een systeem van markervaccinatie) radicaal om te gooien. Na de MKZ uitbraak in meerdere landen, zal er steeds meer draagvlak in Europa komen om het beleid om te gooien. Brandstapel en grijpers met nodeloos gedood vee zijn niet meer te verkopen in deze tijd.

Woordvoerder: Joop Atsma 070-3182562

27 mrt 01 15:33

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie