Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht: frituur overvallen

Datum nieuwsfeit: 27-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 27-03-2001 Persberichten district Sittard (H.P. 15.24) Dinsdag, 27 maart 2001.

Sittard, overval op frituur:
Maandagavond 26 maart 2001 hebben twee personen een gewapende overval gepleegd op een frituur gevestigd aan de Beekstraat in Limbricht. De overvallers zijn ervandoor gegaan met enkele honderden guldens. Kort voor 20.00 uur ziet de 40 jarige uitbaatster van de frituur die op dat moment alleen in de zaak was twee mannen binnenkomen. Beide mannen hadden een nylonkous over hun gezicht getrokken. Een van beiden sprong meteen na binnenkomst over de balie, bedreigde met een vuurwapen de uitbaatster en eiste geld. Daarna werd zij vastgepakt en de achter de bedrijfsruimte gelegen keuken ingeduwd waar de echtgenoot van de uitbaatster werkzaam was. Onder bedreiging van het vuurwapen moest de echtgenoot geld uit de geldlade in de frituur halen welke hij aan een van beide overvallers gaf. Beide overvallers hebben daarna snel de zaak verlaten. Hoe de overvallers verder weg zijn gekomen is onduidelijk gebleven. Nadat de gedupeerden de politie hadden gewaarschuwd werd meteen gestart met een onderzoek in de ruime omgeving. Dit onderzoek leverde echter niets op. Ook een buurtonderzoek leverde verder geen resultaat op. De politie is op zoek naar getuigen die rond de klok van 20.00 uur in de buurt van de frituur zijn geweest. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Sittard onder het algemene nummer van de politie 0800-8844.

Beek, ramkraak :
In de nacht van maandag op dinsdag heeft een ramkraak plaatsgevonden in een damesmodezaak gevestigd aan de Markt in Beek. Rekken vol met damesmode werden door de onbekend gebleven daders meegenomen. Dinsdagmorgen 27 maart 2001 omstreeks 04.00 werden de eigenaressen van een modewinkel gevestigd aan de Markt in Beek wakker door een harde klap op de begane grond, terwijl het alarm van de inbraakbeveiliging in werking trad. Toen zij naar buiten keken zagen zij op straat voor hun winkel een witte personenauto staan. Daarna stelden zij meteen de politie op de hoogte van een vermoedelijke inbraak in hun modezaak. Een politiepatrouille, op weg naar de inbraakmelding, en op de hoogte van de aanwezigheid van een witte auto zag uit de omgeving een witte auto wegrijden. Deze auto werd daarop nagereden en gecontroleerd. De inzittenden bleken met de inbraak niets van doen te hebben. Toen de politie kort daarna op de Markt in Beek kwamen bleken de inbrekers verdwenen te zijn. Uit de winkel, waarvan de glazen toegangdeur en een ruit van de etalage vernield werden, bleken rekken vol met damesmode gestolen te zijn. Van de inbraak is inmiddels aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Geleen, wisseltruc mislukt:
Een alerte winkelier van een drankhandel gevestigd aan de Hegstraat in Geleen heeft maandagmiddag weten te voorkomen dat hij het slachtoffer werd van een wisseltruc.
De drankenwinkel werd omstreeks 17.00 uur bezocht door een vrouw van buitenlandse afkomst. Zij kocht een blikje frisdrank rekende dit af en vroeg om een bankbiljet van fl. 100,- te wisselen in biljetten van fl. 25,-. De winkelier werkte daaraan mee en nam de biljetten uit de kassa in zijn hand. Hij zag op het laatste moment dat de vrouw het bankbiljet van fl. 100,- wegstopte achter haar beurs. Toen hij daarna vroeg om het fl 100,- biljet te overhandigen zei de vrouw dat zij dat al gegeven had. Toen daarop de winkelier tegen de vrouw zei dat hij gezien had waar het biljet gebleven was verzon de vrouw terplekke een smoes. Daarop kwam een man de winkel binnen die de winkelier probeerde af te leiden. Na een kort gesprek tussen beide bezoekers in een vreemde taal verlieten beiden de winkel. Zij waren beiden tussen de 16 en 20 jaar. De winkelier heeft de politie op de hoogte gesteld van het voorval. Hij heeft geen schade geleden van het voorval.

Sittard, hennepplantages ontmanteld:
De politie in het district Sittard heeft dinsdagmorgen 27 maart 2001 op twee verschillende plaatsen hennepplantages aangetroffen die daarna geheel werden ontmanteld.
Op de Geleenderweg in Sittard troffen medewerkers van de afdeling Verdovende middelen in een van de kamers van de woning een hennepkwekerij met planten aan. Vier andere kamers in deze woning waren ingericht om te dienen als hennepkwekerij maar er werden geen planten aangetroffen. In een van de kamers werden in het totaal 275 hennepplanten aangetroffen die na overleg met Justitie en na monsterneming vernietigd werden. Veder werden er 26 assimilatielampen aangetroffen, transformatoren, koolfilters, afzuiginstallaties, ventilatoren en tijdschakelaars. Alle werd in beslag genomen. Tegen de 29 jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij moet nog door de politie worden gehoord. Essent zal ook nog een rekening presenteren. Bij onderzoek bleek er met de elektriciteitsmeter te zijn geknoeid.

In een loods gevestigd aan de Handelsstraat in Sittard trof de afdeling verdovende middelen van de politie in Sittard vanmorgen eveneens een hennepplantage aan. Dit betrof een echt professioneel ingerichte hennepkwekerij die uitgerust was met vrijwel allemaal nieuw materiaal. Mogelijk betrof het zelfs de eerste keer dat er in deze kwekerij geoogst werd. Ook deze hennepkwekerij werd in zijn geheel ontmanteld na overleg met Justitie en na monsterneming. Aangetroffen werden in het totaal ruim 1100 planten die vrijwel allemaal knoppen droegen en kort voor de oogst stonden. De hennepplanten werden beschenen door 92 assimilatielampen. Verder waren er koolstoffilters, een grote afzuiginstallatie, tijdschakelaars, een irrigatiesysteem en dompelpopen aanwezig. Alles is door de politie in beslag genomen. De hennepplanten zijn inmiddels vernietigd. De eigenaar van de loods een 52 jarige inwoner van Sittard is door de politie aangehouden. Naar zijn zeggen had hij de loods verhuurd. De huurder van de loods is echter nog niet bekend. De politie stelt een veder onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie