Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitspraak rechtbank maakt spoor vrij voor acties

Datum nieuwsfeit: 27-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Spoorwegen is een vakgroep van de CNV Bedrijvenbond

27-03-2001

Uitspraak rechtbank maakt spoor vrij voor acties

De Utrechtse rechtbank heeft de eis van de CNV BedrijvenBond in een kort geding over het uitstellen van het 'rondje om de kerk' bij de Nederlandse Spoorwegen afgewezen. Volgens de rechtbank heeft de bond, die namens de vakgroep CNV Spoorwegen het kort geding had aangespannen, niet voldoende hard kunnen maken dat uitstel van de procesvereenvoudiging mogelijk is.

CNV Spoorwegen is hierover uiterst teleurgesteld. Uitstel is volgens de bond de enige mogelijkheid om chaos te voorkomen. Met de uitspraak van de rechtbank is de weg vrij voor allerlei soorten acties en ongemak voor reizigers.
De bond zal zich vandaag beraden op de vraag of er nog alternatieven te vinden zijn om het steeds hoger oplopende conflict bij de NS te stoppen.
Onderdeel hiervan is dat de leden van CNV Spoorwegen nog deze week worden geraadpleegd

Inmiddels is ook duidelijk geworden dat de NS het personeel heeft verboden om ook maar iets naar buiten te brengen over de nieuwe dienstroosters. Volgens de bond wil de NS hiermee voorkomen dat duidelijk wordt of uitstel nu wel of niet mogelijk is.

Nadere inlichtingen:

Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030-6348393

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie