Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leadzanger Caught In The Act krijgt hoofdrol in musical

Datum nieuwsfeit: 27-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
www.musicals.nl

Leadzanger Caught In The Act krijgt hoofdrol in musical Aida

Bas Ragas, ex-leadzanger Caught In The Act, gaat de mannelijke hoofdrol van Radames vertolken in Elton John en Tim Rice's Aida. Voor de rol van Radames deden maar liefst 85 serieuze auditanten een poging, maar de stem en uitstraling van Bas Ragas bleken geknipt voor de mannelijke hoofdrol in deze poprockmusical.Radames is de zeer aantrekkelijke legerkapitein die hopeloos verliefd wordt op de slavin Aida. Een onmogelijke liefde aangezien Radames moet trouwen met de dochter van de Farao.

Bas Ragas was de leadzanger van één van de meest succesvolle jongensgroepen van de jaren negentig: Caught In The Act. Wereldwijd verkochten zij vijftien miljoen platen en scoorden vele hits in Duitsland, Australië en Azië. Caught In The Act toerde acht jaar lang over de hele wereld en ontving twaalf gouden en platina platen. Bas Ragas heeft zich na het succes met de jongensgroep gericht op zijn solocarrière. Hij schreef en produceerde, samen met de talenten achter wereldberoemde popsterren als George Michael, Hanson en Prince, zijn poprock album 'Tomorrow is looking good'. Zijn album verscheen in vijftien landen. In het theater was hij eerder te zien in Jeans.

Zodra bekend werd dat Joop van den Ende Aida naar Nederland zou halen, was Bas Ragas meteen enthousiast en vastbesloten om de rol te bemachtigen:'Toen ik de muziek hoorde, wist ik:'dit wil ik doen'. De rol van Radames is een wereldrol door de combinatie van de waanzinnige muziek en de elementen van liefde, passie en verraad die allemaal terug te vinden zijn in mijn personage.' Bovendien vindt hij dat de muziek naadloos aansluit op de popwereld waaruit hij afkomstig is.'Elton John zorgt voor een onmiskenbaar popgeluid in deze musical; dat ligt perfect in de lijn met mijn eigen muziek.'

Het publieke succes van de met vier Tony Awards bekroonde Aida overtreft alle verwachtingen op Broadway waar de musical sinds maart 2000 avond aan avond voor uitverkochte zalen speelt. Elton John en Tim Rice hebben zich, ruim honderd jaar na de operacomponist Verdi, laten inspireren door het verhaal van de 19de eeuwse Egyptoloog Auguste Mariette. Voor hun eigentijdse versie van dit beroemde drama hebben zij de begin- en slotscène verplaatst naar een museum voor Egyptische kunst.

De musical Aida is de nieuwste open-eind productie van Joop van den Ende Theaterproducties in Scheveningen. Aida is het eerste resultaat in ons land van de overeenkomst tussen Disney Theatrical Worldwide en Joop van den Ende Theaterproducties. Elton John en Tim Rice's Aida gaat op 21 oktober in première in het Fortis Circustheater in Scheveningen, de eerste try-out vindt plaats op 3 oktober.

In de digitale beeldbank van het ANP zijn foto's opgenomen van Bas Ragas.

VOOR MEER INFORMATIE:
Joop van den Ende Theaterproducties, Public Relations & Voorlichting, Suzan Bloemscheer, (020) 3052 289.
E-mail (suzan.bloemscheer@stageholding.nl) , www.musicals.nl

Elton John en Tim Rice's Aida is een co-productie van Disney Theatrical Worldwide en Joop van den Ende Theaterproducties

27 mrt 01 10:09

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie