Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Amsterdam-Amstelland maakt gestolen GSM onbruikbaar

Datum nieuwsfeit: 27-03-2001
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

GSM-bombardement
27-3-2001. De politie Amsterdam-Amstelland gaat vanaf vandaag gestolen GSMs platbombarderen. Door elke drie minuten een SMS-berichtje naar een gestolen toestel te sturen, wordt het ding onbruikbaar. In het scherm verschijnt voordurend het bericht Dit toestel is gejat. Koop of verkoop is strafbaar. De politie. Tegen het bombardement is - zoals het er nu uitziet - niets te doen. Ook het installeren van een nieuwe SIM-kaart biedt geen uitkomst. Het bombardement loopt namelijk via het zogenaamde IMEI-nummer dat als framenummer van de mobiele telefoon kan worden beschouwd. Deze nieuwe vinding, die als wereldprimeur kan worden beschouwd, gaat gepaard ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie