Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FIA GT Series klaar voor spannend seizoen

Datum nieuwsfeit: 28-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tom Coronel

28 Maart 2001: FIA GT Series klaar voor spannend seizoen

Aanstaand weekend zal op het circuit van Monza de openingsronde van de FIA GT series plaatsvinden. Het begin van een interessant GT seizoen, immers de lijst met deelnemers is gevarieerder dan ooit. Vorig jaar waren het de Listers en de Vipers die domineerden, dit jaar is er een derde gevaarlijke tegenstander bijgekomen. Het gerenomeerde team Rafanelli, dat met BMW in de tourwagen racerij en met McLaren al de nodige GT successen behaalde, is overgestapt van de Sportscar klasse naar GT. Rafanelli zal met twee Ferrari 550's aan de start komen waarbij de eerste auto gereden zal gaan worden door oud Formule 1 rijders Emanuelle Naspetti en Mimmo Schiattarella. Verder zal zoals eerder vermeld het engelse Prodrive een Ferrari 550 inzetten met onder andere Peter Kox en Alain Menu.

Natuurlijk zal het Carsport Holland team ook weer van de partij zijn. De twee Chrysler Vipers van het team zijn tijdens de winterstop flink onder handen genomen en onder andere voorzien van nieuwe sequentiële versnellingsbakken. Teameigenaar Toine Hezemans is erop gebrand om dit jaar de titel binnen te halen, daar waar het vorig jaar net niet lukte. Ironisch genoeg is één van de grootste concurenten dit jaar de man die vorig jaar nog werd gevraagd als versterking voor het team, natuurlijk Tom Coronel. Coronel werd op de valreep gecontracteerd door titelverdediger Lister om een prolongatie van het kampioenschap te bewerkstelligen. De Huizenaar zal de nr. 1 Lister Storm delen met Jamie Campbell-Walter die vorig jaar samen met Julian Bailey de titel won. Oud Formule 1 rijder Bailey zal dit jaar de tweede auto besturen, met Nicolaus Springer als co-piloot. Naast de eerder genoemde teams moeten ook de teams van Belmondo en Labre Competition tot kanshebbers op het kampioenschap gerekend worden.

Dit jaar zal Eurosport weer uitgebreid verslag doen van de FIA GT races. De races zullen veelal live te zien zijn en onder het motto "Eurosport Super Racing Weekend" zullen naast de FIA GT series ook de races om het Europees Touringcar Championship (ETCC) en de Europese Formule Renault te zien zijn.

Uitzendschema Eurosport Super Racing Weekend
Zaterdag, 31 Maart 16:00 17:30 : Monza Qualifying live Zondag 1 April 13:30 16:30 : Monza Races live
Dinsdag 3 April 18:00 19:00 : Monza Highlights Woensdag 4 April 10:30 11:30 : Monza Highlights, herh.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie