Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Laatste fase aanleg fietsstroken Den Haag

Datum nieuwsfeit: 28-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-03-28: Laatste fase aanleg fietsstroken Groot Hertoginnelaan

De Groot Hertoginnelaan krijgt tussen de Beeklaan en de Suezkade inritconstructies en in rood asfalt uitgevoerde fietsstroken. De werkzaamheden van de tweede fase worden begin volgende week afgerond. Aansluitend starten de werkzaamheden van de derde en laatste fase. Deze werkzaamheden duren ongeveer vier weken.

Laatste fase

Tijdens deze laatste fase worden aan de oostzijde van de Groot Hertoginnelaan (even huisnummers) fietsstroken van rood asfalt en inritconstructies aangelegd. Als eerste legt Stadsbeheer de inritconstructies aan. Aansluitend wordt over de gehele lengte de fietsstrook aangebracht.

Tijdens de aanleg van de fietsstrook is in de richting van de Suezkade slechts één rijstrook beschikbaar. Het fietsverkeer blijft tijdens de werkzaamheden mogelijk. Ook het busverkeer vindt tijdens de uitvoering normaal doorgang.

Gedurende de werkzaamheden aan de inritconstructies kan men op enkele delen van de Groot Hertoginnelaan, voornamelijk ter hoogte van de aan te brengen inritconstructies, niet parkeren. Ook als de fietsstrook wordt aangelegd, is parkeren direct aan de Groot Hertoginnelaan, aan de zijde van de werkzaamheden, niet mogelijk. Dit wordt met verkeersborden duidelijk aangegeven.

De werkzaamheden starten in de loop van volgende week en duren ongeveer 4 weken. Hiervan neemt het asfalteren circa 2 werkdagen in beslag.

Fiets Voorop!

De aanleg van fietspaden en fietsstroken aan de Groot Hertoginnelaan is een project uit het fietsplan Fiets Voorop!. Dit fietsplan beschrijft een aantal maatregelen voor het bevorderen van het fietsgebruik, zowel voor de rijdende fiets als voor het stallen van de fiets. Meer informatie over het fietsplan Fiets Voorop! en het project Groot Hertoginnelaan, is te vinden op de website van de gemeente Den Haag onder verkeer en vervoer, plannen en projecten, Fiets Voorop!.

last update: 29 maart 2001 ;pag.: 6608; auteur: 77 29 maart 2001 - pag. 6608 - 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie