Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wegwerkzaamheden N 228 tussen Montfoort en De Meern

Datum nieuwsfeit: 28-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
21 maart 2001

Van 28 maart tot 12 april
Wegwerkzaamheden N 228 tussen Montfoort en De Meern

De provincie Utrecht start in de week van 28 maart met asfalteringswerkzaamheden op de provinciale weg N 228 tussen Montfoort en De Meern.
De werkzaamheden duren naar verwachting tot 12 april. Tijdens het werk zullen twee zijwegen tijdelijk worden afgesloten: de Noord-IJsseldijk op 5 en 6 april en de Nedereindseweg op 10 en 11 april (zie hierna).

Werkzaamheden
In de periode tussen 28 maart en 12 april voert de provincie de volgende werkzaamheden uit:

* Aanleg van verhoogd fietspad op de kruising van de N 228 met Knollemanshoek, met als doel het autoverkeer dat het fietspad kruist af te remmen.

* Aanleg van een middeneiland op de N 228 ter hoogte van de Slotlaan, dit als laatste onderdeel van de reconstructie. Hierdoor kunnen fietsers en voetgangers in etappes oversteken.
* Aanbrengen van rood asfalt bij de aansluitingen van de paralleweg Achthoven Westzijde en Achthoven Oostzijde. Hierdoor wordt duidelijk waar fietsers de parallelweg oversteken om op het fietspad te kunnen komen. Ook wordt de vormgeving van de bestaande verhoogde middeneilenden aangepast.

* Aanbrengen van de laatste laag asfalt op de kruising van de N 228 met de Noord-Ijsseldijk. Ook op deze kruising wordt het fietspad verhoogd met als doel het autoverkeer dat het fietspad kruist af te remmen.

* Verhoging van het fietspad op de kruising van de N 228 met de Nedereindseweg en aanbrengen van de laatste laag asfalt.

Vertraging mogelijk
De werkzaamheden starten bij de kruising met de Slotlaan. Het verkeer op de N 228 wordt met behulp van verkeerslichten langs de werkzaamheden geleid. Dit kan leiden tot vertraging. Om de vertraging zoveel mogelijk te beperken, voert de provincie de werkzaamheden zoveel mogelijk buiten de spits uit.

Tijdelijke afsluiting zijwegen
De volgende wegen zijn tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer:
Noord-IJsseldijk op 5 en 6 april
Nedereindseweg op 10 en 11 april

Fietsers en voetgangers kunnen er wel door.
Voor gemotoriseerd verkeer wordt de omleidingsroute met borden aangegeven.
Aanwonenden kunnen hun huis blijven bereiken.

Nadere informatie
Voor nadere informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer Van der Kamp van de provincie Utrecht, tel. (030) 258 33 26

Voor nadere informatie: Clara van Foreest, 030 - 258 3319 of Clara.van.Foreest@provincie-utrecht.nl


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie