Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Amsterdam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 28-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Fietsertjes geschept
28-3-2001. Gistermiddag tijdens de avondspits zijn op de kruising Beneluxbaan -Sportlaan in Amstelveen twee meisjes op de fiets geschept door een automobiliste. De duopassagiere van de fiets, een 11-jarig meisje uit Amsterdam, raakte zwaar gewond en is in kritieke toestand in een ziekenhuis opgenomen. De bestuurster van de fiets, een 12-jarig meisje uit Amstelveen, kwam er met lichtere verwondingen vanaf. Zij ligt ter observatie in het ziekenhuis.

Volgens diverse getuigen reden de meisjes door rood. Ze staken de Beneluxbaan over waar het verkeer groen had. De automobiliste die naderde, remde, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De 37-jarige bestuurster was zwaar aangeslagen. Voor medische hulpverlening ter plaatse is de traumaheli ingezet.

MKZ-controles
28-3-2001. Binnen de regio Amsterdam-Amstelland blijven de volgende MKZ-voorschriften van kracht: geen vee vervoeren (ook geen paarden), een bezoek verbod van veebedrijven met eenhoevige dieren, paarden mogen alleen over de openbare weg lopen, paardenvervoer is niet toegestaan.

Vijftig ruiters en hondengeleiders van de regiopolitie Amsterdam Amstelland hebben de afgelopen dagen dag en nacht gecontroleerd op de MKZ-maatregelen. De MKZ-patrouilles zijn met autos uitgevoerd. De paarden waren als gevolg van de MKZ-maatregelen niet inzetbaar. Om aan de vervoersbehoefte te voldoen is ook gewerkt met huurautos.In 160 gevallen zijn bestelautos, vrachtwagens, aanhangers, tractors bekeken. Ook maneges, kinder-, zuivel- en geitenboerderijen zijn bezocht. Uiteraard zijn ook natuurgebieden niet overgeslagen. In negen gevallen zijn overtredingen van de Ministeriële besluiten rond de preventie van mond- en klauwzeer geconstateerd. De daarvoor opgemaakte processen-verbaal zijn overgedragen aan de Algemene Inspectie Dienst (AID).Kast valt op man
28-3-2001. In een bedrijfspand aan de Ankerweg is een 48-jarige werknemer zwaar gewond geraakt tijdens een arbeidsongeval. Het slachtoffer werd getroffen door een stalen kast die van een heftruck tuimelde. De kast kwam op zijn been terecht. De man is met zwaar beenletsel naar een ziekenhuis overgebracht.


Overval Donauweg
28-3-2001. Twee gewapende mannen hebben gisteravond een restaurant aan de Donauweg overvallen. De overvallers drongen rond sluitingstijd het restaurant binnen en bedreigden het personeel met een vuurwapen. Nadat een van de slachtoffers een nog onbekende geldbedrag had afgeven, gingen de overvallers er vandoor. Niemand raakte gewond. Gordelcontrole Werengouw
28-3-2001. Gistermorgen hield de politie een autogordelcontrole op de Werengouw in Amsterdam-Noord. Van de gecontroleerde automobilisten droegen 14 hun gordel niet. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Straatrovers gearresteerd
28-3-2001. Op het Prins Bernhardplein arresteerde de politie vannacht twee mannen die kort daarvoor op de Agatha Christiesingel een 32-jarige man hadden beroofd van zijn portemonnee. Het duo gaf het slachtoffer een klap op het hoofd en ging er met zijn portemonnee vandoor in een auto. Surveillerende politieagenten traceerden het voertuig op het Prins Bernhardplein. Hier werden beide mannen gearresteerd. In het voertuig trof de politie de gestolen portemonnee aan. Beide mannen zijn ingesloten aan een politiebureau. Gebroken hand
27-3-2001. Bij een arbeidsongeval in een magazijn van een bedrijfspand aan de De Flinestraat is gistermiddag een 40-jarige werknemer gewond geraakt. De man ging boven op de lepel van een vorkheftruck staan om iets boven van een stelling te pakken. Toen hij zich vervolgens staande op de lepel naar beneden liet zakken kwam zijn hand klem te zitten tussen een dwarsbalk. Door direct ingrijpen van de vorkheftruckbestuurder bleef de schade beperkt tot lichtere verwondingen. Het slachtoffer kwam er vanaf met een paar gebroken middenhandsbeentjes.


Verkeerscontrole
27-3-2001. Politiepersoneel van bureau IJ-tunnel hield maandag een verkeerscontrole voor de deur van hun onderkomen. De agenten controleerden tientallen autos en trokken 33 keer hun bonboekjes. Het ging met name om problemen rond de APK-keuring en het niet bij zich hebben van autopapieren.In been geschoten
27-3-2001. Vannacht is op de Ruysdaelkade in de buurt van de Eerste Jan Steenstraat een 26-jarige man in zijn been geschoten. Voor zover bekend kwam hij in contact met drie andere mannen en ontstond er ruzie. De oorzaak van de problemen is niet duidelijk. Het slachtoffer is in een ziekenhuis opgenomen. Het gaat om een Tsjech die aangeeft ons land te bezoeken als toerist. Van de daders ontbreekt ieder spoor.

In brand door roken
27-3-2001. Een 83-jarige bewoonster van een bejaardenhuis in Amsterdam-West is vannacht met brandwonden in een ziekenhuis opgenomen. Haar kleding vatte vlam; vermoedelijk doordat ze rookte. Personeel van het tehuis stormde, gealarmeerd door het brandalarm, naar haar kamer en bluste de vrouw met water. Ook de inmiddels in de brand staande gordijnen konden worden geblust. Voor zover bekend is er onder de bewoners van het tehuis geen paniek uitgebroken. Verkeershinder A10-west
Het wegdek van de A10-west bij Amsterdam is bijna 30 jaar oud. Voor een goede doorstroming van het verkeer is deze weg hard toe aan groot onderhoud. Dit zal plaatsvinden in de periode 26 mei - 26 augustus 2001.
Gedurende de werkzaamheden is de A10-west wel open voor doorgaand verkeer, maar zullen de op- en afritten S103 t/m S107 worden afgesloten. Bovendien is maar een beperkt aantal rijbanen beschikbaar. Er worden verschillende maatregelen getroffen om de westkant van Amsterdam bereikbaar te houden. Sinds januari 2001 worden er al voorbereidingswerkzaamheden verricht. Klik op het logo voor meer informatie.
Snackbar super-store
16-3-2001. Het Roofteam van district 4 heeft afgelopen week een einde gemaakt aan de activiteiten van een snackbareigenaar aan de Tugelaweg die zich op zeer grote schaal aan heling schuldig maakte. Bij een inval in de snackbar die maandagavond tegen met middernachtelijk uur plaatsvond, werd zoveel gestolen apparatuur aangetroffen, dat het roofteam een vrachtwagen moest inschakelen om de goederen naar het bureau te brengen. Twintig collegas van de Vliegende Brigade hadden tweeënhalf uur nodig om de gestolen goederen uit de snackbar en de daarboven gelegen woning in de vrachtwagen te laden. Het Roofteam is nog druk bezig de gestolen goederen te inventariseren. Naar verwachting zal het in kaart brengen van de buit nog een week duren. De buit vertegenwoordigt volgens een eerste - zeer voorzichtige - schatting aanzienlijk meer dan een half miljoen gulden.
Lees meer...

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie