Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 28-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau communicatie

telefoon 071-5459801
fax 071-5459326

Afkomstig van: Chris van Egmond
Datum: 28 maart 2001

Inbraak in autobedrijf Noordwijk
In de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 maart werd ingebroken in een autobedrijf aan de Keyserswey. Via het dak en na het daar openbreken van een raam kwamen de inbrekers binnen. Een kluis werd opengebroken. Uit de kluis werd een nog onbekend geldbedrag weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Insluiper in verzorgingstehuis actief Hillegom
Een nog onbekende insluiper heeft op dinsdag 27 maart tussen 10.00 en 11.00 uur in twee woningen in een verzorgingstehuis aan de Parklaan rondgekeken. In beide gevallen werd hij betrapt door ondermeer de interieurverzorgster en de bewoner die van de koffie terugkwam. Hij vertrok daarop direct. Het gaat hier om een onverzorgde man van klein postuur en gekleed in een donkere ¾ jas. De politie stelt een onderzoek in. Ook heeft zij een ander verzorgingscentrum in Hillegom gewaarschuwd voor de praktijken van de man.

Inbraak in woning Noordwijk
Een audio-installatie en een mobiele telefoon was de buit van een inbreker die op dinsdag 27 maart tussen middernacht en 10.15 uur een inbraak pleegde in een woning aan de Duinweg. De inbreker boorde gaatjes in een sponning van een raam en wist het raam daarna te onstluiten. Een door de politie ingesteld buurtonderzoek leverde tot nu toe nog geen resultaat op.

Bromfietser rijdt door na aanrijding Noordwijkerhout Een nog onbekende bromfietser is op dinsdag 27 maart rond 16.10 uur op de Gieterij na een aanrijding met een 74-jarige fietster uit Noordwijkerhout direct doorgereden zonder zich verder om de gewonde vrouw te bekommeren. De vrouw is met onbekende verwondingen overgebracht naar het LUMC. De Noordwijkerhoutse stak de Gieterij via een fietsoversteekplaats over toen zij werd geraakt door de passerende bromfietser. Daardoor kwam zij ten val.

Man ligt gewond op straat Noordwijk
De politie trof op dinsdag 27 maart rond 22.00 uur op het trotoir van de Parallelboulevard een 42-jarige gewonde man uit Engeland aan. De man verbleef in een hotel in Noordwijk, zo bleek de politie later. Met hoofdwonden is de man overgebracht naar het LUMC. De man wist de politie nog te vertellen dat hij een man uit Jamaica was tegen gekomen en ruzie met hem kreeg. De politie denkt dan ook dat de verwondingen zijn onstaan na een schermutseling met deze man. Dit zou gebeurd moeten zijn op de Grent. De politie heeft vooralsnog geen getuigen van het voorval kunnen vinden. Zij zet het onderzoek voort.

Agressie in het verkeer Leiden
Een 52-jarige automobilist uit Leiden heeft dinsdagmorgen 27 maart op de Willem de Zwijgerlaan klappen gekregen van een onbekende man. Rond 07:15 uur reed de man vanaf de Kooilaan de Willem de Zwijgerlaan op in de richting van Oegstgeest. De man haalde in en zag in de achteruitkijkspiegel een zwarte personenauto snel naderen. De man ging naar rechts en werd daarna door de zwarte auto gesneden, waarna de zwarte auto meteen langs de weg stopte. De Leidenaar zette zijn auto achter de zwarte auto stil. De man zag uit de auto voor hem twee mannen komen. Eén begon agressief op zijn portierruit te slaan. Toen de bestuurder het raampje naar beneden draaide, had hij voor hij ook maar zijn excuses kon maken, een paar rake klappen te pakken. Met een gebroken neus is de man door de ambulance naar het LUMC gebracht. Later op de dag heeft hij aangifte gedaan.

Vrouw van fiets bestolen Alphen aan den Rijn Twee nog onbekende jongemannen zagen op dinsdag 27 maart rond 11.45 uur kans om op de Aarhof een fiets van een 62-jarige Alphense te stelen. De vrouw had net een boodschap gedaan en had de fietssleutel in de hand om haar opoe-fiets van het slot te halen. Op dat moment werd de fietssleutel uit haar hand geslagen door twee ongeveer 17-jarige jongens. Zij haalden de opoe-fiets van het slot en fietsten weg in de richting van de Alphense brug. De Alphense verbouwereerd en overstuur achterlatend. Een door de politie opgestartte zoekactie leek resultaat op te leveren. Bij de Pieter Doelmanstraat werden twee jongens door de politie aangesproken. Zij bleken niets met de diefstal te maken te hebben. De politie zet het onderzoek voort.

Gokkasten opengebroken Alphen aan den Rijn Onbekenden hebben op dinsdag 27 maart tussen middernacht en het middaguur in een uitgaangsgelegenheid aan de Van Nesstraat twee gokkasten opengebroken. De inbrekers kwamen het pand binnen na het uitnemen van een ruit. Uit de gokkasten werd het spelersgeld weggenomen. Tevens werd een kassalade uit het bedrijf weggenomen met daarin nog een geldbedrag. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Inklimmen in woning Moordrecht
Aan de Stevensstraat in Moordrecht is op de dag ingebroken in een woning. Via een bovenlicht aan de achterzijde van de woning is men ingeklommen. Een geldbedrag werd weggenomen. De gehele woning werd doorzocht, tot op de zolder toe.

Fietser in de sloot Reeuwijk
Op de Reewal is op 27 maart, omstreeks 07.45 uur een 28-jarige Gouwenaar met zijn fiets in de sloot terechtgekomen. Volgens getuigen gebeurde dat zonder aanwijsbare reden. Het slachtoffer bleef vervolgens nagenoeg levenloos in de sloot liggen. Omstanders hebben hem uit et water gehaald en hij werd met spoed overgebracht naar het Bleuland. Daar werd hij opgenomen op de IC met water in zijn longen.

Inbraak woning Gouda
In een woning aan de Tuinstraat is ingebroken. Vermoedelijk zijn de daders binnenkomen via de hengelmethode. Weggenomen werden een horloge en twee GSM's. De aangifte is opgenomen.

Twee aanhoudingen na inbraak Gouda
Op 28 maart, omstreeks 01.10 uur kwam een melding van een inbraak binnen in een woning aan de Slapperdel in Gouda. Getuigen gaven signalementen op van de mogelijke daders. De politie zocht naar aanleiding hiervan de omgeving af en troffen op de Kleiweg één van de verdachten aan. Deze 21-jarige Gouwenaar werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een tweede verdachte werd aangetroffen op de Naaierstraat. Deze man, een 18-jarige Gouwenaar, werd eveneens aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na onderzoek werden diverse weggenomen goederen aangetroffen bij het Regentesseplantsoen. Tevens werden inbrekerswerktuigen aangetroffen bij de verdachten De politie onderzoekt de zaak.

Jongen van 13 jaar aagehouden t.z. aanrandingen Gouda
Op 27 maart werd een 13-jarige Gouwenaar aangehouden terzake een viertal aanrandingen, gepleegd in Gouda de afgelopen periode. Er is door de slachtoffers aangifte gedaan en de politie wist uiteindelijk de verdachte op het spoor te komen. De jongen wordt waarschijnlijk a.s. vrijdag voorgeleid voor de jeugdofficier van justitie in Den Haag.

Inbraak in telefoonwinkel Bergambacht In de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 maart werd ingebroken in een telefoonwinkel aan de Hoofdstraat. De inbrekers kwamen binnen na het openbreken van een deur. Uit de winkel werden ISDN- en telefoontoestellen weggenomen alsmede GSM-onderdelen. De politie stelt nog een buurtonderzoek in en zet het onderzoek voort.

Inbraak in Dorpshuis Gouderak
Onbekenden braken op dinsdag 27 maart tussen middernacht en 08.45 uur in in het Dorpshuis aan het Johan Brouckplein. Een deur werd opengebroken. Uit een geldlade werd een klein geldbedrag weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...