Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 28-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau communicatie

telefoon 071-5459801
fax 071-5459326

Afkomstig van: Chris van Egmond
Datum: 28 maart 2001

Inbraak in autobedrijf Noordwijk
In de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 maart werd ingebroken in een autobedrijf aan de Keyserswey. Via het dak en na het daar openbreken van een raam kwamen de inbrekers binnen. Een kluis werd opengebroken. Uit de kluis werd een nog onbekend geldbedrag weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Insluiper in verzorgingstehuis actief Hillegom
Een nog onbekende insluiper heeft op dinsdag 27 maart tussen 10.00 en 11.00 uur in twee woningen in een verzorgingstehuis aan de Parklaan rondgekeken. In beide gevallen werd hij betrapt door ondermeer de interieurverzorgster en de bewoner die van de koffie terugkwam. Hij vertrok daarop direct. Het gaat hier om een onverzorgde man van klein postuur en gekleed in een donkere ¾ jas. De politie stelt een onderzoek in. Ook heeft zij een ander verzorgingscentrum in Hillegom gewaarschuwd voor de praktijken van de man.

Inbraak in woning Noordwijk
Een audio-installatie en een mobiele telefoon was de buit van een inbreker die op dinsdag 27 maart tussen middernacht en 10.15 uur een inbraak pleegde in een woning aan de Duinweg. De inbreker boorde gaatjes in een sponning van een raam en wist het raam daarna te onstluiten. Een door de politie ingesteld buurtonderzoek leverde tot nu toe nog geen resultaat op.

Bromfietser rijdt door na aanrijding Noordwijkerhout Een nog onbekende bromfietser is op dinsdag 27 maart rond 16.10 uur op de Gieterij na een aanrijding met een 74-jarige fietster uit Noordwijkerhout direct doorgereden zonder zich verder om de gewonde vrouw te bekommeren. De vrouw is met onbekende verwondingen overgebracht naar het LUMC. De Noordwijkerhoutse stak de Gieterij via een fietsoversteekplaats over toen zij werd geraakt door de passerende bromfietser. Daardoor kwam zij ten val.

Man ligt gewond op straat Noordwijk
De politie trof op dinsdag 27 maart rond 22.00 uur op het trotoir van de Parallelboulevard een 42-jarige gewonde man uit Engeland aan. De man verbleef in een hotel in Noordwijk, zo bleek de politie later. Met hoofdwonden is de man overgebracht naar het LUMC. De man wist de politie nog te vertellen dat hij een man uit Jamaica was tegen gekomen en ruzie met hem kreeg. De politie denkt dan ook dat de verwondingen zijn onstaan na een schermutseling met deze man. Dit zou gebeurd moeten zijn op de Grent. De politie heeft vooralsnog geen getuigen van het voorval kunnen vinden. Zij zet het onderzoek voort.

Agressie in het verkeer Leiden
Een 52-jarige automobilist uit Leiden heeft dinsdagmorgen 27 maart op de Willem de Zwijgerlaan klappen gekregen van een onbekende man. Rond 07:15 uur reed de man vanaf de Kooilaan de Willem de Zwijgerlaan op in de richting van Oegstgeest. De man haalde in en zag in de achteruitkijkspiegel een zwarte personenauto snel naderen. De man ging naar rechts en werd daarna door de zwarte auto gesneden, waarna de zwarte auto meteen langs de weg stopte. De Leidenaar zette zijn auto achter de zwarte auto stil. De man zag uit de auto voor hem twee mannen komen. Eén begon agressief op zijn portierruit te slaan. Toen de bestuurder het raampje naar beneden draaide, had hij voor hij ook maar zijn excuses kon maken, een paar rake klappen te pakken. Met een gebroken neus is de man door de ambulance naar het LUMC gebracht. Later op de dag heeft hij aangifte gedaan.

Vrouw van fiets bestolen Alphen aan den Rijn Twee nog onbekende jongemannen zagen op dinsdag 27 maart rond 11.45 uur kans om op de Aarhof een fiets van een 62-jarige Alphense te stelen. De vrouw had net een boodschap gedaan en had de fietssleutel in de hand om haar opoe-fiets van het slot te halen. Op dat moment werd de fietssleutel uit haar hand geslagen door twee ongeveer 17-jarige jongens. Zij haalden de opoe-fiets van het slot en fietsten weg in de richting van de Alphense brug. De Alphense verbouwereerd en overstuur achterlatend. Een door de politie opgestartte zoekactie leek resultaat op te leveren. Bij de Pieter Doelmanstraat werden twee jongens door de politie aangesproken. Zij bleken niets met de diefstal te maken te hebben. De politie zet het onderzoek voort.

Gokkasten opengebroken Alphen aan den Rijn Onbekenden hebben op dinsdag 27 maart tussen middernacht en het middaguur in een uitgaangsgelegenheid aan de Van Nesstraat twee gokkasten opengebroken. De inbrekers kwamen het pand binnen na het uitnemen van een ruit. Uit de gokkasten werd het spelersgeld weggenomen. Tevens werd een kassalade uit het bedrijf weggenomen met daarin nog een geldbedrag. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Inklimmen in woning Moordrecht
Aan de Stevensstraat in Moordrecht is op de dag ingebroken in een woning. Via een bovenlicht aan de achterzijde van de woning is men ingeklommen. Een geldbedrag werd weggenomen. De gehele woning werd doorzocht, tot op de zolder toe.

Fietser in de sloot Reeuwijk
Op de Reewal is op 27 maart, omstreeks 07.45 uur een 28-jarige Gouwenaar met zijn fiets in de sloot terechtgekomen. Volgens getuigen gebeurde dat zonder aanwijsbare reden. Het slachtoffer bleef vervolgens nagenoeg levenloos in de sloot liggen. Omstanders hebben hem uit et water gehaald en hij werd met spoed overgebracht naar het Bleuland. Daar werd hij opgenomen op de IC met water in zijn longen.

Inbraak woning Gouda
In een woning aan de Tuinstraat is ingebroken. Vermoedelijk zijn de daders binnenkomen via de hengelmethode. Weggenomen werden een horloge en twee GSM's. De aangifte is opgenomen.

Twee aanhoudingen na inbraak Gouda
Op 28 maart, omstreeks 01.10 uur kwam een melding van een inbraak binnen in een woning aan de Slapperdel in Gouda. Getuigen gaven signalementen op van de mogelijke daders. De politie zocht naar aanleiding hiervan de omgeving af en troffen op de Kleiweg één van de verdachten aan. Deze 21-jarige Gouwenaar werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een tweede verdachte werd aangetroffen op de Naaierstraat. Deze man, een 18-jarige Gouwenaar, werd eveneens aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na onderzoek werden diverse weggenomen goederen aangetroffen bij het Regentesseplantsoen. Tevens werden inbrekerswerktuigen aangetroffen bij de verdachten De politie onderzoekt de zaak.

Jongen van 13 jaar aagehouden t.z. aanrandingen Gouda
Op 27 maart werd een 13-jarige Gouwenaar aangehouden terzake een viertal aanrandingen, gepleegd in Gouda de afgelopen periode. Er is door de slachtoffers aangifte gedaan en de politie wist uiteindelijk de verdachte op het spoor te komen. De jongen wordt waarschijnlijk a.s. vrijdag voorgeleid voor de jeugdofficier van justitie in Den Haag.

Inbraak in telefoonwinkel Bergambacht In de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 maart werd ingebroken in een telefoonwinkel aan de Hoofdstraat. De inbrekers kwamen binnen na het openbreken van een deur. Uit de winkel werden ISDN- en telefoontoestellen weggenomen alsmede GSM-onderdelen. De politie stelt nog een buurtonderzoek in en zet het onderzoek voort.

Inbraak in Dorpshuis Gouderak
Onbekenden braken op dinsdag 27 maart tussen middernacht en 08.45 uur in in het Dorpshuis aan het Johan Brouckplein. Een deur werd opengebroken. Uit een geldlade werd een klein geldbedrag weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie