Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

D66 steunt beleid Brinkhorst inzake MKZ

Datum nieuwsfeit: 28-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
28/03/2001

MKZ-II

Nadat in week I de fractie van D66 mee op kop liep en pleitte voor enten en dus voor het afschaffen van het non-vaccinatiebeleid, is de publieke opinie in Nederland sinds het weekend van 24/25 maart voor meer dan 90%, een overweldigende meerderheid, ook op de D66-website votemeter, vóór het terzijde zetten van het non-vaccinatiebeleid. Ook alle partijen in de Tweede Kamer zijn vóór enten. Minister Brinkhorst heeft hiermee een fantastische ruggesteun om in Brussel op deze weg door te gaan.

De politieke scheidslijn loopt tussen enerzijds enten nú en anderzijds in Brussel het groene licht verwerven voor verandering in de Europese regelgeving.
D66 steunt ten volle Laurens Jan Brinkhorst die in alle mediaoptredens dit standpunt uitdraagt.

Het betekent voor deze week een geduldoefening, ook als het gaat om de dierentuindieren. Die kunnen pas worden geënt als Brussel daarvoor toestemming heeft gegeven. Er is géén andere weg. Een Alleingang van Nederland wordt door de andere lidstaten genadeloos afgestraft.
Export van melk, kaas en vlees, zelfs naar Duitsland en Frankrijk, wordt dan geblokkeerd. Tweederde van onze nationale productie die anders naar deze landen gaat, moeten wij dan zelf eten. Onze magen zouden dat niet kunnen verwerken.
Dit gezamenlijk leed van de geblokkeerde export betekent koude sanering van de veehouderij. Met spijt moeten daarom ook na noodenting deze week individuele bedrijven nog worden geruimd. Achter de schermen wordt politiek heel hard gewerkt om het groene licht te krijgen voor politieke overeenstemming in Europa voor het vaccineren. Het zou fantastisch zijn als dat op zou leveren dat nog niet-besmette dieren na vaccinatie hun carrière als melkkoe zouden kunnen voortzetten.

Zie ook:

21/03/2001

UITBRAAK MKZ

Reactie van de Tweede Kamerfractie van D66 op het uitbreken van Mond- Klauwzeer in Nederland.Landbouwwoordvoerder Pieter ter Veer: "het is niet langer te verdedigen dat een vaccin tegen MKZ beschikbaar is, maar dat dieren het om economische redenen niet krijgen toegediend

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie