Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Algemene Ledenvergadering VEB wordt spannend'

Datum nieuwsfeit: 28-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Algemene Ledenvergadering VEB wordt spannend

Datum: 28 maart 2001

Oosterhout, 23 maart 2001

Op woensdag 28 maart houdt de Vereniging van Effectenbezitters haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering in . Binnen de vereniging is veel onvrede over het functioneren van de VEB Bottomline en inmiddels hebben de eerste leden reeds juridische stappen ondernomen richting Bank Labouchere, die de VEB Bottomline beheert.

De onvrede heeft een dermate vorm aangenomen, dat er een speciale website is geopend waar de eisen zijn vermeld: www.bottomclaim.nl Tijdens de ledenvergadering zullen de ontevreden leden opheldering vragen over de gang van zaken bij de VEB Bottomline. Deze beloofde in 1995 handelen in aandelen tegen kostprijs op vele buitenlandse op korte termijn mogelijk te maken. Uit de vorige week gepubliceerde brochure blijkt dat zij hier afstand van neemt doordat zij op basis van commercieel tarief gaan werken. Daarnaast werd toegezegd, dat interaktief handelen via de PC ook op korte termijn beschikbaar zou worden. Dat gaat nu komen, maar niet tegen de beloofde kostprijs, maar voor een vast bedrag van EURO 200 (NLG 400,--) per jaar.

De leden voelen zich in de kou gezet en hebben de volgende vragenlijst naar de VEB gestuurd. De directeur van de VEB, de heer Peter de Vries, heeft toegezegd op de Ledenvergadering in te gaan op de perikelen rondom de VEB Bottomline. De kritische VEB'ers wachten af.

Bottomclaim roept alle VEB Bottomline-gebruikers zich aan te melden op de website of hun steun te betuigen per brief aan Bottomclaim, Bouwlingstraat 48, 4902 AJ Oosterhout.

Vragen voor de VEB inzake de VEB Bottomline

Algemeen


· Klopt het dat de VEB en Labouchere geen akkoord hebben kunnen bereiken over de Bottom-Line en dat ze nu in een arbitrageprocedure zitten?

· Wat is de VEB van plan te doen in reactie op de onvrede die leeft bij een groep leden wat betreft de communicatie over de ontwikkeling van de Bottom-Line?

· Is de VEB van mening, dat de communicatie met de leden inzake de VEB Bottomline correct is verlopen. Zo nee, wat is er fout gegaan en wat zal er verbeteren?

· Is de VEB van mening, dat de deelnemers van de VEB-Bottomline krijgen wat er in aanvang is beloofd? Zo nee, wat doet de VEB om er voor te zorgen dat VEB Bottomline/Bank Labouchere alsnog voldoet aan de intenties die bij de start zijn beloofd?

· Is de VEB tevreden over de kwaliteit van de dienstverlening, bezien in het licht van de beloften gedaan bij aanvang?

· Zijn er afspraken gemaakt over de letters VEB in de naam VEB Bottomline? Is de naam VEB Bottomline eigendom van de VEB of Bank Labouchere?

· Heeft de VEB afspraken gemaakt over de inhoud van de website van de VEB Bottomline? Zo ja welke? Kan de VEB de inhoud (laten) wijzigen?

· Met welke intentie hebben de Vereniging van Effectenbezitters(VEB) en Bank Labouchere indertijd de VEB Bottomline opgestart?

· Wat waren de voordelen voor elk der initiatiefnemers?

· Is er een maximaal aantal deelnemers afgesproken?

· Hoeveel deelnemers zijn er thans?


· Hoeveel is er door de deelnemers aan afkoopsommen voor bewaarloon ed. betaald?

· Is er destijds een tijdspad afgesproken over de onderwerpen interactieve teletekst, PC en buitenlandse beurzen? Zo ja, hoe ziet dat tijdspad er uit? Zo nee, waarom is er geen planning gemaakt?

· Is de VEB van mening, dat onder het handelen via interactieve Teletekst of de Personal Computer verstaan moet worden online handelen via Internet.
Kwaliteit en controle


· Hoe vaak heeft de VEB de kostprijs en kwaliteit van VEB Bottomline gecontroleerd? Wanneer zijn de verslagen van de controles in Effect gepubliceerd?

· Zijn de verslagen van de controle en de overige stukken betreffende VEB Bottomline en de daarover gevoerde correspondentie voor leden ter inzage?

· Heeft de VEB zich bij die controle laten bijstaan door deskundigen? Zo ja, door welke? Zo nee, waarom niet?

· Is de VEB van mening, dat alle transacties tot nu toe tegen kostprijs zijn uitgevoerd?

· Had de VEB bij de controle ook volledige inzage in de kosten die de diverse bedrijfsonderdelen van Bank Labouchere elkaar onderling doorberekenden? Zo ja, bevatten die wel of geen winst- en risico opslag?
Bank Labouchere


· Heeft de VEB de indruk dat het systeem Alex afgeleid is van de VEB Bottomline?

· Heeft de VEB kunnen controleren of de kosten (exclusief winstopslag) in evenredigheid zijn verdeeld over VEB Bottomline en andere bedrijfsonderdelen van Bank Labouchere? Zo ja, welke verdeelsleutel is dan gehanteerd?
Toekomst


· Gaat de Bottomline nu weer de mogelijkheid bieden voor het openen van nieuwe rekeningen? Zo ja, wanneer en is er dan ruimte voor alle VEB-leden?

· Wanneer en op welke andere buitenlandse beurzen kan er binnenkort tegen kostprijs worden gehandeld?

· Is de VEB akkoord gegaan met de inhoud van de brochure verspreid door de VEB Bottomline? Zo ja, waarom? Zo nee, op welke grond niet? Houdt dat in dat dit een eigen initiatief is van VEB Bottomline/Bank Labouchere waar de VEB niets mee te maken heeft?

· Wanneer, welke andere buitenlandse beurzen.


· Zo ja, wat doet de VEB om er voor te zorgen dat VEB Bottomline/Bank Labouchere alsnog voldoet aan de intenties die bij de start zijn beloofd door zowel VEB en Bank Labouchere?

· Zo nee, waarom wil VEB zich nu niet meer aan de beloften aan de leden houden?

· Welke afspraken/garanties ter zake beleid in de toekomst kunnen we, zowel van de VEB, als van Bank Labouchere verwachten?
Belangenbehartiging


· Als er, naar later blijkt, bij beurs-introducties ed. zaken verzwegen zijn of er is een onjuiste voorstelling van zaken gegeven, schroomt de Veb, terecht, niet dit, zonodig in rechtsgedingen, aan de kaak te stellen. Kunnen ontevreden deelnemers aan VEB Bottomline/leden van de VEB, deze dienstverlening ook tegemoet zien? Kunnen ze zonodig van mede-initiatiefnemer VEB een schadevergoeding verwachten?

· Kunnen, in het uiterste geval, ontevreden deelnemers aan VEB Bottomline (leden van de VEB), die gezamenlijk de initiatiefnemers, eventueel in rechtsgedingen, aansprakelijk willen stellen, gebruikmaken van de organisatie en kennis van de belangenbehartiger van de effectenbezitters, de Vereniging van Effectenbezitters(VEB)? Zo nee, waarom niet en op welke wijze wil de vereniging deze leden dan steunen?
Voor informatie: Alex de Kock, www.bottomclaim.nl of telefoon: 0653-294758

Bottomclaim.nl
Bouwlingstraat 48
4902 AJ
Oosterhout
Telefoon: 0653-294758
(kockpit@wxs.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...