Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maatregelen Geldrop tegen mond- en klauwzeer

Datum nieuwsfeit: 28-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Geldrop
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 28 maart 2001

TER VOORKOMING VAN MOND- EN KLAUWZEER
GEMEENTE NEEMT MAATREGELEN

Naar aanleiding van het uitbreken van mond- en klauwzeer (MKZ) in Nederland is er voor de regio een Gemeenschappelijke actiecentrum Mond- en Klauwzeer Regio Zuidoost Noord- Brabant ingesteld. In dit actiecentrum zijn zowel de poltie als de brandweer, de GHOR en de Milieudienst SRE vertegenwoordigd. Via dit actiecentrum worden alle gemeenten geïnformeerd en geadviseerd over de te nemen maatregelen. Over de huidige stand van zaken gaat het onderstaande artikel.

MAATREGELEN
Momenteel gelden de maatregelen vooral de buitengebieden. Inwoners, die niet noodzakelijkerwijs in het buitengebied hoeven te zijn, wordt gevraagd om daar weg te blijven. Laat daar dus ook geen honden of andere huisdieren uit. Bos- en natuurgebieden zijn inmiddels afgesloten.

GEEN INZAMELING HUISVUIL
Bij inwoners van de buitengebieden, in Geldrop betreft dat het gebied vanaf de weg Genoenhuis en ten noorden van het bedrijventerrein de Spaarpot, wordt momenteel tot nader bericht geen vuilnis opgehaald. Deze bewoners wordt ook verzocht het vuilnis niet aan te straat te zetten. Bewoners van het buitengebied wordt bovendien gevraagd om huisdieren zo min mogelijk in de open lucht te laten en ze zo kort mogelijk aangelijnd uit te laten.

Iedereen wordt tevens verzocht terughoudend te zijn met bezoeken aan agrariërs en het organiseren en deelnemen aan evenementen en/of bijeenkomsten die risico kunnen opleveren voor het verspreiden van de ziekte.

KINDERBOERDERIJ GESLOTEN
Op het afgerasterde heideterrein achter het Herdersveld grazen enkele Schotse Hooglanders. Vanwege de kans op besmetting met Mond- en Klauwzeer is dit terrein, waar veel honden worden uitgelaten, tijdelijk voor het publiek afgesloten door het blokkeren van de toegangspoorten. In verband met het afgekondigde vervoersverbod kunnen de dieren niet uit dit gebied weggehaald worden. Ook de Kinderboerderij bij het kasteel van Geldrop is al enige weken gesloten voor alle bezoekers.

MEER INFORMATIE
Burgers die meer informatie willen over de maatregelen kunnen bellen met een speciaal telefoonnummer van de Algemene Inspectiedienst (AID): 0800-1556.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie