Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Universiteit Utrecht organiseert Kennisfestival

Datum nieuwsfeit: 28-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Utrecht

28 maart 2001

Universiteit Utrecht organiseert Kennisfestival

De Universiteit Utrecht viert haar 365-jarig bestaan met een Kennisfestival. Met Kennismakers, een Knowshow, het muziektheaterspektakel 'O mio sole' en het glazen studentenhuis Domplein 365 bis presenteert de universiteit zich van 27 tot en met 31maart aan het publiek.

Het Kennisfestival heeft vijf dagthema's: Lijf en Leden, Alles tussen de oren, Dierenzaken, Onderweg naar morgen en Grote Vragen. Tijdens het Kennisfestival verschijnen op onverwachte plaatsen de Kennismakers. Ze laten spannende, interessante en bijzondere presentaties van de Universiteit Utrecht zien. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld 'knuffelen met hommels' of de loop van een paard vergelijken met de eigen loop. Bij 'stromend afval' is in een schaalmodel van de Utrechtse Heuvelrug te zien hoe vervuiling zich verspreidt. In de stad rijdt de hele week een poffertjeskraam, een mobiele keuken die laat zien hoe je zintuigen je kunnen bedriegen.

Knowshow: vijf wervelende talkshows
De Knowshow is een live talkshow gepresenteerd door Chazia Mourali in een tot studio omgebouwde Domkerk. Iedere dag is er een andere co-presentator waaronder Ronald Giphart, Pieter Broertjes en mgr. R.Ph. Bär. Pittige tafelgesprekken, vlijmscherpe commentaren en indringende publieksvragen worden afgewisseld met entertainment. Acteurs van de Paardenkathedraal verzorgen gastoptredens. Voor muzikale en visuele ondersteuning zorgen de Utrechtse dj Frenzy en vj Frank ten Have. Het publiek neemt actief deel, onder meer door het sturen van sms-berichten naar de vj. Deze verschijnen live op levensgrote beeldschermen. De Knowshow geeft antwoord op vragen die door de Denkwerkers in de afgelopen maanden zijn verzameld onder de Utrechtse bevolking. 'Waarom heb ik jeuk en waarom helpt het als ik krab?', 'Waar is het geluk van mensen op gebaseerd?, 'Als je in een zwart gat valt, waar val je dan in?'.

Festivalprogramma in Academiegebouw
In het Academiegebouw opent iedere dag om 16.00 uur het programma met een happy hour in het festivalcafé. Hier kunnen bezoekers terecht voor programma-informatie, er is live-muziek en uiteraard een hapje en een drankje. Tot 22.00 uur zijn er onder andere showdebatten, lezingen, oefenrechtzaken en een uitgebreid filmprogramma. Bezoekers kunnen deelnemen aan een yogales, een fitheidstest of zich gratis laten fotograferen in een echte toga.

Domplein 365 bis
Van 23 maart tot en met 1 april staat op het Domplein Domplein 365 bis, een glazen paviljoen van 10 bij 10 meter dat is ingericht als woonkamer in een studentenhuis. Het paviljoen biedt belangstellenden daarmee een kijkje in het studentenleven. Utrechtse studentenverenigingen zullen zich hier presenteren met tal van verschillende activiteiten als gala-diners, een droogroeiwedstrijd, levend monopolie, biercantate, debatten, een Triviantspel en een thé-dansant. Op 1 april organiseert het USC een bijzondere activiteit ter promotie van haar sponsorfietstocht voor SOS-Kinderdorp. Een fototentoonstelling rond het paviljoen toont de passies en dromen van de student.

Kennisfestival 27 tot en met 31 maart
Kennismakers - diverse locaties in de stad - 12.00 tot 17.00 uur Festivalprogramma Academiegebouw - Domplein 29 - 16.00 tot 22.00 uur Knowshow - Domkerk, ingang via Domplein 29 - 20.15 tot 21.45 uur Domplein 365 bis - Domplein - 23 maart tot 1 april Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk
Informatie: (030) 253 3388 of www.uu.nl/lustrum

Voor meer informatie of fotomateriaal kunt u contact opnemen met Explorama: Esther Kuijper of Monique Dirven, (030) 230 0087, (esther.kuijper@explorama.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie