Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Principeakkoord CAO Reclassering bereikt

Datum nieuwsfeit: 28-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ABVAKABO FNV

Principeakkoord CAO Reclassering

ABVAKABO FNV en CFO CNV-BOND

Zoetermeer, 28 maart 2001

Principeakkoord CAO Reclassering:
Personeel 4 procent loonsverhoging en 2 procent eindejaarsuitkering

ABVAKABO FNV en CFO CNV-bond hebben vanmiddag een principeakkoord over een nieuwe CAO voor de 2.000 werknemers bij de Reclassering bereikt. De werknemers krijgen per 1 maart een salarisverhoging van 4 procent. Ook krijgen zij in december 2001 2 procent eindejaarsuitkering als opstapje naar een verder op te bouwen volwaardige dertiende maand.

Naast de verhoging van de salarissen zijn ook een aantal secundaire arbeidsvoorwaarden verbeterd. Zo is de uitkering bij ouderschapsverlof verder verhoogd tot 50 procent van het salaris. Het budget voor kinderopvangfaciliteiten voor de medewerkers is verdubbeld. Ook kunnen werknemers flexibeler omgaan met hun verlofdagen. Zij kunnen dagen verkopen of kopen. Dat geeft medewerkers onder andere de mogelijkheid om verlof te sparen voor een sabbatical of voor een periode van zorgverlof.

Ook jonge medewerkers komen in de nieuwe CAO goed aan hun trekken. De leeftijd waarop jonge werknemers het loon voor volwassene ontvangen wordt verlaagd naar 18 jaar. Werknemers onder 21 jaar krijgen daardoor dit jaar een forse extra loonsverhoging. Met deze afspraak wordt er materieel vrijwel geen onderscheid meer gemaakt in de betaling van jonge en oudere werknemers.

De onderhandelaars van ABVAKABO en CFO zijn tevreden over het resultaat. In de komende weken gaan zij het principeakkoord voorleggen aan de leden.
De nieuwe CAO geldt voor een periode van 15 maanden en loopt van 1 januari 2001 tot en met 31 maart 2002.

Inlichtingen: Jan Willem Dieten, onderhandelaar ABVAKABO FNV
06-51576936
André Bal, onderhandelaar CFO CNV-bond
06-51380791

28 mrt 01 18:48

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie