Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe onderhoudsnorm onkruidbestrijding in Emmen

Datum nieuwsfeit: 28-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht onkruidbestruiding, 28 maart 2001

Nieuwe onderhoudsnorm onkruidbestrijding in de maak Gemeente werkt achterstand onkruidbestrijding weg

Alvorens over te kunnen gaan tot een nieuwe onderhoudsnorm per soort openbaar gebied, -het gaat hierbij met name om de bestrijding van onkruid- wil het college eerst het achterstallig onderhoud wegwerken. Daartoe is f. 800.000,-- in de begroting 2001 opgenomen.

Het college heeft besloten om per soort openbaar gebied (weg, voetpad, parkeerplaats etc.) een nieuwe onderhoudsnorm vast te stellen voor de onkruidbestrijding. Reden hiervoor is dat niet op elke plaats dezelfde methode van onkruidbestrijding even effectief en nodig is. In 1999 is een inventarisatie uitgevoerd naar de achterstand in de onkruidbestrijding. Geconcludeerd werd dat het een opppervlak betrof van 400.000 m2 dat onder handen genomen moet worden. Het ligt in de planning om medio mei 2001 hiermee een start te maken zodat voor de zomervakantie de achterstand is weggewerkt.

Uit vergelijking van wijze van bestrijding is gebleken dat borstelen de beste methode is om de achterstand weg te werken. Borstelen verdient de voorkeur boven spuiten met verdelgingsmiddelen, branden of stomen. De borstelmethode is weersonafhankelijk en naast het onkruid worden ook de zandhopen weggehaald. Borstelen en vegen worden zo mogelijk door een machine in één werkgang uitgevoerd.Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie