Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Collecties zweefvliegen in Maastricht onder de loep

Datum nieuwsfeit: 28-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Collecties onder de loep

Begin dit jaar heeft een groep entomologen de uitgebreide collectie zweefvliegen van het museum letterlijk onder de loep genomen. Gewapend met binoculairs, pincetten en computers hebben zij alle exemplaren opnieuw gedetermineerd en alle gegevens van de etiketten opgenomen in een computerbestand. Onder andere door alle Nederlandse collecties te bestuderen hopen de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), de Sectie Diptera van de Nederlandse Entomologische Vereniging en de Stichting European Invertebrate Survey - Nederland (EIS - Nederland) samen een goed beeld te krijgen van de ruim 300 soorten zweefvliegen die Nederland rijk is. Dir moet leiden tot ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie